Viru maratoonarid tänast ilma ei pelga

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune Viru maraton
Mullune Viru maraton Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

«Panen kaks sooja aluspesusärki selga ja suusakombe peale, kohapeal vaatan, kas panna ka vest selga või mitte,» ütles Estoloppeti sarja peakorraldaja Indrek Kelk, kes täna sarja avaetapil oma suusahooaja avada plaanib. Kõigile täna kell 11 Viru maratonil startivaile suusatajaile soovitab ta vähemalt ülakeha katteks kolm kihti riideid selga panna. 

Ilm.ee ennustab laupäevaks Rakverre kuni 15 külmakraadi, tuult kiirusega 4 m/s ja vahelduvat pilvisust, norralaste ilmaportaal yr.no aga 16 külmakraadi, tuulekülma aga koguni –23.

Ajakirjandusest käis paar päeva tagasi läbi, nagu kaalunuks Viru maratoni korraldajad rahvaürituse ärajätmist. Nii Kelk kui Mõedaku spordibaasi juht Evi Torm lükkasid sellised kuuldused ümber.

«Vaatasin selle uudise peale uuesti prognoose ja kui lubab ikka 12–15 kraadi külma ja päikesepaistet, ei näe ma mingit põhjust maraton ära jätta,» sõnas Kelk eile, lisades, et tuulekülma numbritele tema üldse suurt tähelepanu ei pööra. «Kui nende järgi oma elu seada, ei tohiks üldse nina toast välja pista,» leidis ta ning märkis, et vaatab vaid tuule tugevust. Kui see on kuni 5 meetrit sekundis, ei tasu üldse lärmi lüüa.  

Suusatajatel soovitas Kelk mõelda aastataguse Tartu maratoni peale – et mis siis sai selga pandud. «See paralleel peaks olema päris hea, ehkki Viru maratonil on tõenäoliselt isegi soojem,» sõnas ta. Kindlasti ei soovita Kelk selga panna riideid, mis õhku läbi ei lase. Higistamise vältimiseks on see parim.  

Pealvaatajatel soovitas Kelk end rohkem liigutada, kui külm hakkab: «Loomulikult ka soojad riided selga panna – paksud püksid, soe pesu, jope ja korralikud jalanõud ning kindad.»
«Meil on ka lõkkekoht, kus nina soojendada, ja spordibaasi majja saab alati sooja tulla,» andis Torm publikule juhiseid.

Tormi sõnul on tänasel maratonil kahe distantsi peale kokku (42 ja 25 km) stardis üle 800 suusataja. Tuntuimatest peaks platsis olema mullune võitja Kadri Lehtla, meestest Vahur Teppan, Janek Vallimäe ja Timo Juursalu.

Kalender

Estoloppeti maratonid 2012

28. jaanuar: 28.Viru maraton (vabastiilis 42 ja 25 km)

5. veebruar: 15. Tamsalu-Neeruti maraton (vabastiilis 46 ja 25 km)

11. veebruar: 14. Alutaguse maraton (klassikalises stiilis 40 ja 20 km)

19. veebruar: 41. Tartu maraton (klassikalises stiilis 63 ja 31 km)

25. veebruar: 40. Haanja maraton (klassikalises stiilis 43 ja 22 km)

4. märts: 14. Tallinna suusamaraton (vabastiilis 42 ja 21 km)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles