Murdmaasuusatamises näeb uuel hooajal uut võistlusformaati

Christopher Krutto
Copy
Kui tavaliselt oleme harjunud suusatajaid nägema 50 kilomeetri distantsil koos sõitmas, siis järgmisel hooajal näeme neid ka eraldi.
Kui tavaliselt oleme harjunud suusatajaid nägema 50 kilomeetri distantsil koos sõitmas, siis järgmisel hooajal näeme neid ka eraldi. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS

Rahvusvaheline Suusaliit FIS andis teada, et järgmisel hooajal näeb MK-sarjas uut võistlusformaati.

Soome ajaleht Iltalehti kirjutab, et FISi võistluste direktori Pierre Mignerey sõnul sõidetakse järgmisel hooajal 50 kilomeetri eraldistardist sõit. Kusjuures see oleks juba sel hooajal võinud toimuda, kuid koroonaviiruse tõttu jäeti Holmenkolleni MK-etapp ära.

«Oleme uutele ideedele avatud. Eraldistardist sõit toimub esimest korda ilmselt järgmisel aastal Kölnis,» avaldas Mignerey.

Tavaliselt sõidetakse naiste 30 kilomeetri sõit ja meeste 50 kilomeetri sõit ühisstardina. Mignerey sõnul soovib FIS järgida formaate, mis on aastaid jõus olnud.

«Soovime võimalikult palju võistelda distantsidel, mida sõidetakse olümpial ja maailmameistrivõistlustel. Seetõttu sõidetakse 10 ja 15 kilomeetri sõidud eraldistardist ja 30 ning 50 kilomeetrit ühisstardist. Seetõttu pole 50 kilomeetri eraldistardist sõitu varem MK-sarjas ka nähtud,» lisas prantslane.

Hooaeg lõpeb 13.–14. märtsil Šveitsis Engandinis, kus 10 ja 15 kilomeetri sõidud toimuvad eraldistardist ja 30 ning 50 kilomeetri distantsid toimuvad jälitussõiduna. Mignerey sõnul on tegu harva erandiga.

«Rada on väga sile. Soovime mitte lasta kõiki korraga rajale ja siis ka koos finišisse, sest selline on rajaprofiil,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles