Suareze koondisekaaslane hurjutas Barcelonat: tema müümisega kaotasid nad oma Ronaldo

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Luis Suarez.
Luis Suarez. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Paljude jalgpalliekspertide arvates algasid FC Barcelona tänavused hädad sellest, kui klubi otsustas maha müüa Lionel Messi sõbra ja kauase ründepartneri Luis Suareze.  

Sama meelt on ka omaaegne Manchester Unitedi ja Madridi Atletico ründetuus Diego Forlan. «Muidugi oli see suur viga,» kostis edurivimees, kui talt Suareze müügi kohta päriti. «Kohe kui Barcelona ütles avalikult välja, et ta on müügiks, sain ma aru, et nad teevad vea.»

«Barcelona tunneb Luisist välja palju puudust. See on täpselt sama efekt nagu siis, kui Madridi Real müüs maha Cristiano Ronaldo,» tõmbas uruguaylane paralleeli. «Asi polnud ainult selles, et lahkujaks oli Ronaldo ehk maailma üks parimaid mängijad. Vaid temaga koos lahkus ka 50 väravat. Kui sa müüd mängija nagu Ronaldo või Suareze, siis sa pead tingimata leidma ka asenduse.»

Suarez liitus Barcelonaga 2014-15 hooajal ning lõi seejärel igal hooajal üle 20 värava. Tema edukaim aasta oli 2015-16 hooaeg, mil uruguaylane sahistas kõikide sarjade peale väravavõrku 59 puhul.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles