Skandaalne miljon eurot: Real rikkus Ronaldole makstes seadusi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ronaldo.
Ronaldo. Foto: Reuters/ScanPix

Kui eelmisel kümnendil ässas Madridi Reali särgis Cristiano Ronaldo, siis enne teda kandis kuningliku klubi särki ka «see õige» Ronaldo.  

Ronaldo Luis Nazario de Lima või Brasiilia Ronaldo, nagu teda selguse mõttes praegu kutsutakse, veetis vahemikus 2002–2007 Realis kokku kuus hooaega. 

Seejärel siirdus ta AC Milani leeri ning karjäärile tõmbas ta joone alla 2011. aastal juba kodumaal Corinthiansi ridades.

Pärast putsade varna riputamist ei kadunud brasiillane aga armastatud ala juures kuhugile ning 2016. aastal tõi tee teda uuesti Reali juurde. Nimelt võttis Madridi gigant Ronaldo enda palgale ning brasiillane hakkas tegutsema klubi ametliku saadikuna. 

Säärase esindusliku töö eest maksti mehele miljon eurot, kuid nagu tagantjärele selgub, ei võtnud Real endist ründetuusa toona ametlikult töötajana arvele. Paralleelselt tähendab see aga, et klubi ei maksnud Ronaldo pealt viis aastat tagasi ka makse ning nüüd ongi seda tagantjärele hakatud uurima. 

Asja teeb kentsakaks asjaolu, et 2016. aastal võttis Real saadikutena tööle veel ka Roberto Carlose ja Rauli, kes ilusasti tööle registreeriti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles