Ootamatu pööre EMil: disklahvi saanud Norra imemees saab ikkagi kulla kaela

Christopher Krutto
Copy
Jakob Ingebrigtsen esitas protesti ja sai kulla ikkagi kaela.
Jakob Ingebrigtsen esitas protesti ja sai kulla ikkagi kaela. Foto: LESZEK SZYMANSKI/EPA

Poolas Torunis peetaval sisekergejõustiku MMil puhkes eile draama, kui 1500 meetri jooksu valitsenud 20-aastane norralane Jakob Ingebrigtsen sai disklahvi. Pärast võistlust andis ta sisse protesti, mille kohtunikud rahuldasid ja tema võit taastati.

 

Ingebrigtsen läbis 1500 meetri jooksu ajaga 3.37,56 ja juubeldas võidu üle, kuid sai siis teada, et tema tulemus on tühistatud. Seetõttu anti kuld teisel kohal lõpetanud Marcin Lewandowskile (3.38,06), hõbe ja pronks hispaanlastele Jesus Gomezile (3.38,47) ja Ignacio Fontesele (3.39,66).

Kohtunike sõnul astus norralane võistluse algfaasis üle rajajoone, kuid Ingebrigtsen esitas vastuprotesti. Mees tunnistas eksimust ka NRK-le antud intervjuus, kuid lootis tol hetkel, et kohtunikud annavad talle andeks. «Olin jooksu alguses sisekurvis ja tundsin, kuidas poolakad ei lasknud mul minna. Tunnen, et väärisin täna kuldmedalit.

Lõpuks vaatasid kohtunikud olukorra üle ja kinnitasid, et poolakad olid Ingebrigtsenit lükanud ning tema diskvalifitseerimine tühistati.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles