FIA president kiitis WRC-sarja korraldajaid

Postimees Sport
Copy
FIA president Jean Todt Arctic Rallyl
FIA president Jean Todt Arctic Rallyl Foto: Dppi/Nikos Katikis/ZUMAPRESS.com/Scanpix

FIA president Jean Todt kiitis autoralli MM-sarja korraldajaid, kes on suutnud koroonaviiruse pandeemia ajal näidata üles head paindlikust.

Koroonaviiruse tõttu on kalendrisse pääsenud mitmed rallid, mis varem MM-sarja ei ole kuulunud. Üheks neist on ka Rally Estonia, mis möödunud sügisel hooajale uuesti hoo sisse andis.

Tänavu on samuti MM-sarja korraldajad pidanud kalendris juba muudatusi tegema. Kuna Suurbritannia ralli jääb ära, saab võimaluse Belgias toimuv Ieperi ralli.

Kuigi koroonaviirus on tekitanud võistluste korraldajatele täiendavaid väljakutseid, siis Todti sõnul on nendega hästi toime tuldud. «Pean tunnistama, et FIA, promootor ja kohalikud tiimid on teinud silmapaistvat tööd,» sõnas prantslane Autosportile.

«See ei ole nii ainult rallis, sest kolmas rahvusvaheline sport, mis möödunud aastal taas pihta hakkas, oli vormel 1 juulis. Lisaks saime peetud kõik meistrivõistlused,» ütles FIA president.

«Läbi selle innovatsiooni saime tulla Soome MM-rallile ja lähme peagi Horvaatiasse, mis on järjekordne uus võistlus, mis muidu poleks sõidetud. See näitab FIA, promootori ja organiseerijate paindlikust ja oskust uutes olukordades hakkama saada,» rääkis Todt.

Tänavuseks hooajaks võeti vastu reeglimuudatus, mille alusel peavad vähemalt pooled MM-rallid toimuma, et saaks välja jagada meistritiitlid. Möödunud aastal jagati MM-tiitel välja pärast seitset rallit ja osade sõitjate sõnul ei olnud võistlusi piisavalt.

Sõna võttis ka 2019. aasta maailmameister Ott Tänak: «Usun, et eelmisel aastal näitasime, et võistlusi on võimalik pidada, kuid see on promootorile, FIA-le ja organiseerijatele keeruline. Kui plaanist kinni hoida, siis on kõik võimalik ja sport saab jätkuda. Peame asju võtma samm-sammult. Möödunud aastal nägime, et pole mõtet asju liiga palju ette planeerida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles