Video ⟩ Valusalt kukkunud rootslanna võitis pronksmedali, kuid viidi finiši järel haiglasse

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Frida Karlsson suutis valu trotsida ja võita pronksmedali.
Frida Karlsson suutis valu trotsida ja võita pronksmedali. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Oberstdorfi maailmameistrivõistluste 30 km ühisstardiga klassikasõit lõppes oodatult norralase Therese Johaugi võiduga. Ülejäänud medalitele käis aga tuline heitlus. Koguni nii tuline, et pronksile tulnud rootslanna Frida Karlsson viidi staadionilt kiirabiga minema.

Kui Johaug suusatas sisuliselt terve distantsi uhkes üksindluses, siis viimastel ringidel oli medalilootus säilinud veel neljal suusatajal. Nendeks olid norralanna Heidi Weng, rootslannad Karlsson ja Ebba Andersson ning austerlanna Teresa Stadlober.

Paberil oli nelikust nõrgim Stadlober, kuid kui sõidetud oli umbes 20 kilomeetrit, kukkusid Weng, Karlsson ja Andersson kõik koos ühel laskumisel. Tõsi, kõik said ka kärmelt püsti ning väga palju aega sinna kaotsi ei läinud.

Video kolmikkukkumisest

Finišiheitluses oli medalivariant rootslannadel ja Wengil. Viimane otsustas kõige varem rünnata ja see tõi talle hõbemedali. Rootslannade omavahelises duellis jäi peale Karlsson, kuid rõõmustamiseks tal jõudu ei jätkunud. Finišis hoidis ta kinni oma vasakust käest ning karjus valust.

Rootsi koondise arst Anders Englund sõnas, et Karlsson viidi haiglasse röntgenpilti tegema. Käele tegi ta haiget eelmainitud kukkumisega. «Neljanda ringi laskumisel Frida kukkus, kuid suutis läbi valu finišisse tulla, kuid tal oli raske oma kätt liigutada,» lausus arst.

Naiste 30 km lõpplahendus

Täiendatud kell 17.37:

Haiglas tehtud röntgenpilt Karlsson käes luumurdu ei tuvastanud. «Kukkusin neljandal ringil ja sain haiget, kuid mõte medalist innustas mind jätkama. Mul oli kogu aeg valus,» lausus kangelanna Aftonbladetile.

Koondise arsti Englundi sõnul naasis Karlsson haiglast heas tujus. «Röntgen küll luumurdu ei näidanud, kuid paistes käsi ei luba tal mõned päevad suusatada,» sõnas arst.

Sellest pole aga midagi, sest 30 km ühisstart oli naistele selle MMi viimane võistlus. Lisaks täna võidetud pronksmedalile teenis Karlsson Oberstdorfist suusavahetusega sõidu ja 10 km vabatehnika eraldistardi hõbemedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles