VIDEO Põhja suusaalade MM lõppes dramaatilise otsusega, mis jättis Klæbo MM-tiitlita

Karl-Joosep Küngas
Copy
Johannes Høsflot Klæbo sai korraks kanda 50 km klassikamaratoni võitjale kuuluvat särginumbrit. Peagi tegid kohtunikud otsuse, mis selle temalt ära võtsid.
Johannes Høsflot Klæbo sai korraks kanda 50 km klassikamaratoni võitjale kuuluvat särginumbrit. Peagi tegid kohtunikud otsuse, mis selle temalt ära võtsid. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS

Meeste suusamaraton on olnud alati põhja suusaalade MMi üks põnevamaid võistlusi ning nii läks ka Oberstdorfis. Finišisirgele tulnud Johannes Høsflot Klæbo ja Aleksandr Bolšunov pidasid maha dramaatilise heitluse, kus venelasel purunes suusakepp.

Finišisirgel proovisid nii Bolšunov kui ka Klæbo minna kõige välimisele rajale, kuid koos sinna sportlased ära ei mahtunud. Nõnda oligi Bolšunov täna ebaõnnesõdur, sest venelase suusakepp põrkus norralase omaga kokku ning purunes sportlase enda jalgade vahel.

Finišijoon ületati järjestuses Klæbo, Emil Iversen ja Bolšunov ning esialgu näis, et nii lihtsalt ka jääb. Venelane oli täielikult pettunud, kuid Klæbo läks teda ise kohe ka lohutama. Tegemist oli sportliku olukorraga, kus lihtsalt õnn venelast ei soosinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles