Bolšunov ei pannud autasustamisel medalit kaela: õige võitja ei seisnud täna poodiumil ja seega ei panda medalit kaela

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aleksandr Bolšunov, teisel poodiumiastmel, ei soovinud medalit kaela asetada.
Aleksandr Bolšunov, teisel poodiumiastmel, ei soovinud medalit kaela asetada. Foto: Sammy Minkoff via www.imago-images.de/imago images/Sammy Minkoff

Meeste 50 km klassikamaraton Oberstdorfi MMil pakub väga palju kõneainet ka pärast võistlust. Hõbemedaliga pärjatud venelane Aleksandr Bolšunov oli selgelt pettunud ning tõdes, et täna olid MM-tiitli väärilised ainult kaks meest ning kumbki nendest ei võitnud kuldmedalit.

Bolšunov saabus 50 km distantsi finišisirgele kõrvuti norralase Johannes Høsflot Klæboga, mõlemad jahtisid kuldmedalit. Sirgel põrkusid mehed siiski kokku ning venelase suusakepp murdus ning tal polnud enam võimalust MM-tiitli eest heidelda.

Esimesena ületas finišijoone Klæbo, kellele järgnes kaasmaalane Emil Iversen ja kolmandana lonkis lõppu Bolšunov. Venelane oli selgelt tulemuse pärast pettunud. «Ma valisin enda jaoks parima raja finišisirgele minekuks. Seal saanuks parima libisemise, kuid põrkusin Klæboga kokku ja suusakepp purunes. Sellega kadus ka võimalus MM-tiitel võita,» selgitas Bolšunov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles