Putin saatis Bolšunovile telegrammi: tegelikult olid sina MMi kangelane (5)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Aleksandr Bolšunov.
Aleksandr Bolšunov. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Saksamaal Oberstdorfis peetud põhja suusaalade MMi pettumuspisarates lõpetanud Aleksandr Bolšunov sai Venemaa presidendilt Vladimir Putinilt kiita. 

Põnev suurvõistlus sai väärilise lõpu, sest kuninglikus 50 km ühisstardist klassikatehnikasõidus jagus põnevust viimaste meetriteni. Lõpusirge rüseluses Johannes Høsflot Klæboga murdis Bolšunov suusakepi ja pidi leppima esialgu kolmanda kohaga. 

Kohtunikud analüüsisid juhtunut üsna pikalt. Lõpuks otsustati, et võidukas norralane diskvalifitseeritakse, ning võit läks tema kaasmaalasele Emil Iversenile. Bolšunov kerkis selle tulemusel teiseks, ent see teda ei lohutanud. 

«Medali võib kaela panna ainult sellisel juhul, kui õige võitja samuti poodiumil seisab. Iversen polnud täna parim,» märkis pärast võistlusi pisaraid valanud Bolšunov, kes hõbedast autasu omaks ei võtnud. 

Võib-olla lohutab 24-aastast murdmaasuusatajat aga Venemaa presidendi kiitus. «Vladimir Putin saatis Bolšunovile 50 km hõbeda eest õnnitlustega telegrammi. Putin märkis, et tegelikult oli Aleksandr võistluse tõeline kangelane,» ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peškov Vene meediale. 

Bolšunovil kurvastamiseks palju põhjust pole, sest 30 km suusavahetusega sõidus teenis ta ihaldatud MMi kulla. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles