Djokovic tõukas kuningas Federeri troonilt

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Võidurõõmus Novak Djokovic.
Võidurõõmus Novak Djokovic. Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS/Scanpix

Aasta alguses Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel triumfeerinud Novak Djokovic tegi esmaspäeval ajalugu, kui temast sai enim nädalaid ATP-edetabelit trooninud mängija. 

Djokovic tõusis maailma esireketiks esimest korda 2011. aasta 4. juunil ning hoidis seda staatust seejärel veidi üle aasta ehk 53 nädalat. Seejärel on ta veel neljal puhul edetabeli esimesele astmele roninud ning kokku on ta esireketi staatust praeguseks nautinud 311 nädalat. 

Selle arvestuse teine mees on vanameister Roger Federer, kes on ATP-tabelit trooninud kokku 310 nädalal. Šveitslane sai eelmiseks rekordiomanikuks 2012. aasta 16. juulil, kui ületas omakorda Pete Samprase varasema tippmargi ehk 286 nädalat. 

Ajaloost leiab kokku üheksa meest, kes on maailma esireketi staatust nautinud enam kui 100 nädalat. Lisaks Djokovicile (311), Federerile (310) ja Samprasele (286) on sellega hakkama saanud veel ka Ivan Lendl (270), Jimmy Connors (268), John McEnroe (170), Björn Borg (109), Rafael Nadal (102) ja Andre Agassi (101).

Novak Djokovici viis seiklust maailma esireketina.
Novak Djokovici viis seiklust maailma esireketina. Foto: ATP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles