Jalgpalliliit valmistub mänguks Tšehhiga plaanipäraselt, noorte ja harrastajate seas taastub eelmise kevade olukord

Ville Arike
, reporter
Copy
A. Le Coq Arena on muru kaitsmiseks kaetud praegu suure telgiga.
A. Le Coq Arena on muru kaitsmiseks kaetud praegu suure telgiga. Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Eesti riik läheb neljapäevast lukku ning sellega seoses taastub spordi osas paljuski olukord, mida kogesime juba eelmisel kevadel. Pallimängude kõrgemate liigade tiimid saavad koos edasi töötada, noored ja harrastajad peavad aga leppima individuaalsete treeningutega. Jalgpallikoondise MM-sarja esimesed mängud ohus ei ole.

Eesti võõrustab juba 24. märtsil ehk poole kuu pärast kodusel Lilleküla staadionil Tšehhit, kolm päeva hiljem mängitakse võõrsil Valgevenega. «Tšehhiga peetavaks mänguks käib rutiinne ettevalmistus,» ütles jalgpalliliidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht Postimehele.

«Eestis kehtiva korra kohaselt saavad kõik riiki sisenedes negatiivse testi andnud sportlased siin tööd teha. Koondiste mängudega ükskõik mis riigis tekib probleem juhul, kui kõik sisenejad peaksid olema karantiinis ja riik ei teeks sportlastele erandeid. Sõidame Valgevenesse ja seejärel sõprusmänguks Rootsi, kus samuti piisab negatiivsest testist.

Üksikuid juhtumipõhiseid isolatsioone võib tekkida, aga sedagi üle Euroopa. Eestis on näiteks novembris siia tulnud Põhja-Makedoonia korvpallikoondis, kus nakatumisjuhtumeid tekkis nii palju, et meeskond siin mängida ei saanudki. Need kõik asjad on alaliidus ning kultuuriministeeriumi ja terviseametiga läbi räägitud,» jätkas Uiboleht.

Ministeeriumiga suhtles ta pärast valitsuse eilset otsust ka täna hommikul. «Mullusega võrreldes lähevad ka esiliigad praegu kinni. Jätkata saavad meeste, naiste ja saalijalgpalli meistriliigad, staadionil tohib taas kõige rohkem viibida korraga 100 inimest. Noorte ja harrastajate osas taastub täielikult aga see olukord, mis oli eelmise aasta kevadel, teha tohib ainult õues individuaaltreeninguid.»

Jalgpalliliidu õnneks saab vahetult enne riigi lukkuminemist pidada ära kaks esiliigameeskondade osalusel peetavat karikavõistluste mängu - Tallinna Kalev kohtub homme Narva Transi ning Maardu linnameeskond FCI Levadiaga.

Jalgpalli meistriliiga esimene voor lükati teatavasti täielikult edasi seoses erinevates meeskondades ette tulnud positiivsete koroonatestidega. Samas paljudes riikides jäävad positiivse testi andnud mängijad lihtsalt isolatsiooniajaks tegevusest kõrvale, meeskond aga treenib ja mängib edasi. Eestis peab ka ühe positiivse isiku ilmnemisel minema terve võistkond isolatsiooni.

Uiboleht ütles, et tegemist on eelmisel aastal riigi poolt sätestatud regulatsiooniga ning terviseametil pole ses osas midagi lubada-keelata. «Leidub veel mõni riik, kus on samasugune reegel. Valdavas osas riikides siiski esimese positiivse pealt tervet võistkonda ei panda isolatsiooni. Mõnes juhtub see kahe-kolme pealt, mõnes aga positiivsed isikud lihtsalt «nopitakse välja»,» rääkis teiste riikide kolleegidega suhelnud Uiboleht.

«Spordialaliidud pole riiki kuidagi survestanud, riiklikud otsused on üldiselt arvestanud profispordiga,» lisas jalgpalliliidu avalike suhete juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles