Välbe: ma ei usu, et norralased treenivad Bolšunovist palju rohkem. Neid aitavad muud jõud (4)

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Aleksandr Bolšunov Oberstdorfi MMil.
Aleksandr Bolšunov Oberstdorfi MMil. Foto: Philipp Guelland/Epa/Scanpix

Möödunud pühapäeval Saksamaal Oberstdorfis lõppenud põhja-suusaalade MMil pakkus palju kõneainet Venemaa tipu Aleksandr Bolšunovi ponnistused saada vastu norralastele. Ühe kulla ta küll teenis, ent MMi kokkuvõttes olid Norra murdmaasuusatajad ülivõimsad: nad võitsid kokku suisa üheksa kuldmedalit, naiste hulgas said neile ainsana vastu rootslannad.

R-Sport küsis seepeale nende suusajuhilt Jelena Välbelt, miks on teised riigid laia pilti vaadates Norrast nii palju maas. Pealik ei osanud ühest vastust anda ning märkis, et parem oleks seda norralastelt endalt uurida.

Kuidagi üritas Välbe viikingite järeltulijate ülevõimu siiski lahti mõtestada. «Ma ei usu kunagi, et nad treenivad palju rohkem kui Bolšunov või Aleksei Tšervotkin. On mingid muud jõud, mis neid aitavad,» rääkis ta.

Välbe sõnul on norralasi silmas pidades suureks küsimuseks meditsiinilised eriload, tänu millele saavad mõned nende sportlased kasutada keelatud aineid sisaldavaid ravimeid. Venelanna ütles, et tal pole otseselt selle vastu midagi, kuid sellisel juhul võiks avalikustada, kes millist ravimit tarbib.

«Erisused on minu arust legaliseeritud doping, aga ma ei saa rohkemat öelda. Olen kategooriliselt dopingu vastu,» lõpetas Välbe.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles