Koondise järelkasv saab esimesed tuleristsed

Toimetas Karl Juhkami
Copy
U16 koondise tüdrukud võivad juba mõne aasta pärast koputada ka A-koondise uksele, mida tüürib hetkel nimekas itaallane Lorenzo Micelli.
U16 koondise tüdrukud võivad juba mõne aasta pärast koputada ka A-koondise uksele, mida tüürib hetkel nimekas itaallane Lorenzo Micelli. Foto: Dmitri Kotjuh

Sel nädalal alustavad Lätis Daugavpilsis elu esimesi Ida-Euroopa Võrkpalliassotsiatsiooni (EEVZA) meistrivõistlusi Eesti U16 koondise tüdrukud.

Koondise peatreener Raigo Tatrik rääkis turniiri eel, et veebruari alguses tehti üks kolme-neljapäevane ühislaager ja veebruari lõpus veel üks viiepäevane laager. Üks kogunemine oli veel kavas, ent koroonaviirusest tulenevate ohtude tõttu jäeti see ära.

«Suuri kadusid meie ridades pole, tüdrukud on valmis võistlustulle astuma. Neile on see esimene jõuproov rahvusvahelisel tasemel, seega ootavad nad turniiri huviga ja on õnnelikud, et saavad lõpuks mängida» sõnas Tatrik teel Lätti. Teatavasti on rahvusvahelisi võistlusi korduvalt edasi lükatud või ära jäetud.

Eesti kuulub A-alagruppi koos Venemaa, Ukraina ja Gruusiaga, kuid vastaste kohta treener palju ei tea. «See selgub kohapeal. Meie saime enne reisi koos kaks trenni teha ja olukord tundub päris hea, pilt on positiivne. Klubid on panustanud ja tüdrukud on saanud keerulisel ajal ikka treenida,» lisas Tatrik.

Esimese mängu peab Eesti 11. märtsil Ukraina vastu. Pärast alagrupiturniiri peetakse kohamängud.

Koondise koosseis: Kaisa Rei, Lisandra Tatrik, Merili Kõrvel, Heidi Vahula, Roosi Brigita Toom, Emma Vilberg, Hanna Koks, Carmel Vares, Maarja Liisa Polman, Elis Prunt, Anette Arak, Liisa Põldma.

Peatreener Raigo Tatrik, abitreener Argo Arak, mänedžer Anatoli Kuprijanovitš. Eesti kohtunikest sõitis kaasa Erko Varblane.

Neidude U16 koondis.
Neidude U16 koondis. Foto: volley.ee

Eesti koondise ajakava (Eesti aeg):

11.03 kell 13.00 Eesti – Ukraina

12.03 kell 15.00 Eesti – Gruusia

13.03 kell 13.00 Venemaa – Eesti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles