MK-sarjas katkestanud laskesuusataja selgitas palju kriitikat saanud otsust

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Saksamaa laskesuusataja Johannes Kühn.
Saksamaa laskesuusataja Johannes Kühn. Foto: ANTONIO BAT/EPA/Scanpix

Saksamaa laskesuusatajal Johannes Kühnil läks eelmisel nädalal Tšehhis Nove Mestos sõidetud MK-sarja 10 km sprindidistants täiesti aia taha. Ta eksis teises tiirus kõigil viiel lasul ning otsustas raja kõrvale astuda.

Säherdune samm teenis Saksamaal aga palju kriitikat. Näiteks ütles seitsmekordne maailmameister ja viiekordne olümpiavõitja Sven Fischer: «Sportlased on eeskujud ja finišijoon tuleb ületada isegi siis, kui oled tagapool.» 

Kühni koondisekaaslane Arnd Peiffer kaitses kolleegi. «Arutelud ei vii meid kuhugi. See oli tema otsus. Kui tal läks kohutavalt, siis ongi parem, kui ta katkestas. Ta on Saksamaa biatleetide seas üks paremaid suusatajaid ning talle on seatud eesmärk, et ta saaks laskmise korda, sest me vajame Johannest,» sõnas viiekordne maailmameister ja ühekordne olümpiavõitja Peiffer.

Lõpuks võttis võttis sõna ka Kühn. Frankfurter Allgemeinega vesteldes sõnas ta, et oli pärast kõnealust teist lasketiiru vaimselt omadega täiesti läbi. «Olin oma haleda esituse tõttu tohutult pettunud,» lisas ta.

Mingit karistust Kühn ei saanud. Sel nädalal on ta Nove Mestos taas platsis ning üritab MK-sarjas teha vigade parandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles