Serena Williams toetab Meghan Markle'it: tean omast käest, kuidas meiesuguseid alavääristatakse (2)

Postimees Sport
Copy
Meghan Markle elamas kaasa Serena Williamsi mängule 2019. aasta USA lahtistel.
Meghan Markle elamas kaasa Serena Williamsi mängule 2019. aasta USA lahtistel. Foto: Justin Lane/EPA/Scanpix

Sussexi hertsogipaari ehk prints Harry ja tema kaasa Meghan Markle'i paljastusi võrreldakse pommirünnakuga Buckinghami paleele. Ameeriklanna Markle saab toetust ka spordimaailmast, sest teiste hulgas on tema selja taga tenniselegend Serena Williams.

Näiteks kirjeldas Markle usutluses, kuidas olukord, kus teda vaigistati, sunniti koduseinte vahele ega püütud ümber lükata tema kohta levitatud valesid, viis üksinduse ja vaimse tervise kriisini. Küsimusele, kas ta mõtles enesetapule, vastas hertsoginna: «Jah, see oli väga, väga selge. Väga selge ja väga hirmutav. Ma ei teadnud, kelle poole selles olukorras pöörduda.»

Williams postitas sotsiaalmeediasse teate, kus oli kirjas: «Meghan Markle on minu isetu sõbranna, kes elab oma elu empaatiliselt. Ta õpetab mind iga päev, mida tähendab olla tõeliselt üllas. Tema sõnad maalivad pildi valust ja julmusest, mida ta pidi kogema.

Tean omast käest, kuidas institutsioonid (Markle'i näitel peab Williams ilmselt silmas kuningakoda – H. L.) ja meedia kasutavad naiste ja muust kui valgest nahavärvist inimeste vastu seksismi ja rassismi, et meid alavääristada, murda ja demoniseerida.

Peame aru saama oma kohustusest lükata ümber alusetuid kuulujutte ja tabloidiajakirjandust. Pideva õõnestamise mõjud vaimsele tervisele on kohutavad ja liiga tihti surmavad.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles