Saaga jätkub: Norra suusaliit esitas Klæbo diskvalifitseerimise vastu protesti (3)

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Johannes Høsflot Klæbo (vasakul) ja Aleksandr Bolšunov (keskel) MMil meeste 50 km sõidus.
Johannes Høsflot Klæbo (vasakul) ja Aleksandr Bolšunov (keskel) MMil meeste 50 km sõidus. Foto: Emmi Korhonen Via Www.imago-images.de/imago Images/lehtikuva/SCANPIX

Põhja suusaalade MM Oberstdorfis lõppes tõelise pommiga, kui meeste murdmaasuusatamise 50 km sõidus ületas esimesena finišijoone norralane Johannes Høsflot Klæbo, ent ta jäi kuldmedalist ilma, sest kohtunikud otsustasid ta diskvalifitseerida.

Põhjuseks oli finišisirgel toimunud rüselus venelase Aleksandr Bolšunoviga. Kaks kanget konkurenti soovisid lõpuspurti alustada samalt rajalt, kuid ei mahtunud sinna ära. Esimesena finišisirgele tulnud Bolšunov murdis rüseluses suusakepi ja tuli üle finišijoone kolmandal kohal, sest temast möödus ka norralane Emil Iversen.

Video juhtumist:

Venemaa andis kohe sisse protesti ning Rahvusvahelise Suusaliidu FISi žürii alustas tööd. Umbes tund pärast võistluse lõppu saabus uudis, et Klæbo diskvalifitseeriti. Seega läks kuld Iveresenile, hõbe Bolšunovile ja pronks Simen Hegstad Krügerile.

Lugu pole sellega aga lõppenud. Täna teatati, et Norra koondis on FISile esitanud Klæbo diskvalifitseerimise vastu protesti. «Me ei nõustu kohtunike otsusega. Usume, et see oli tavaline võistlusintsident,» vahendas väljaanne Dagbladet koondisemänedžeri Espen Bjervigi.

«Uurisime palju dokumente ja reegleid. Usume, et meil on Johannese koha taastamiseks väga tugevad põhjendused, kuid lõppude lõpuks ei tee otsust meie. Vähemalt oleme põhjalikult ette valmistunud,» lisas ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles