FIA boss sai koroona ajal kinnitust, et rallimaailm seisab kindlatel jalgadel

Postimees Sport
Copy
Yves Matton.
Yves Matton. Foto: Simon Galloway/PA Images Contributor/Press Association Images/Scanpix

Kui paljud rallisõbrad valutavad armastatud ala pärast südant, siis Rahvusvahelise autoliidu (FIA) president Yves Matton seda ei tee. 

Kuigi tippkonkurentsis ehk WRC-klassis lööb jätkuvalt kaasa kaks ja pool võistkonda – M-Sport on ju teatavasti eratiim, Toyota ja Hyundai tehase omad – siis rallipüramiidi alumine ots on Mattoni sõnul praegu tugevam kui kunagi varem. 

Seda kinnitab ka asjaolu, et koroonapandeemiast hoolimata andis Monte Carlo rallile end üles 79 ekipaaži (mullu 88), Arctic Rallyl kihutas 55 rallipaari (mullu Rootsis 42 ekipaaži). 

«See kõik näitab, et ralli on jätkuvalt väga populaarne. Kui meil poleks ühtegi osavõistlust nagu koroonaviiruse esimese laine ajal, siis inimeste mõtted muutuvad. Aga me näeme jätkuvalt, et rahvas on rallidest huvitatud ja see on ala tulevikku silmas pidades kõige parem kindlus,» sõnas Matton hiljutises FIA uudiskirjas. 

«Peame meeles pidama, et inimesed vajavadki pandeemia ajal võimalust reaalsusest põgenemiseks ja enda välja elamiseks: midagi toredat ja lõbusat. Mõistagi on see kriis meie ühiskonda kõvasti räsinud, mistõttu peame ka edaspidi näitama üles suurt paindlikust. Kuid märgid on positiivsed, sest rallile registreerinute arv on jätkuvalt kõrge,» lõpetas prantslane. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles