Häbistatud suusasangar Northug tõttas Klæbole toeks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Esimene on ikkagi see, kes esimesena üle finišijoone tuleb. Vähemalt nii arvab Petter Northug.
Esimene on ikkagi see, kes esimesena üle finišijoone tuleb. Vähemalt nii arvab Petter Northug. Foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Mõned õndsad hetked sai norralane Johannes Høsflot Klæbo tunda ennast Oberstdorfi MMi suusakuningana. Seda siis, kui ta oli meeste 50 km klassikasõidus tulnud esimesena üle finišijoone. Ent praeguseks see enam nii pole.  

Nimelt põrkas Klæbo finišisirgele tulles õrnalt kokku tol hetkel suusasõitu juhtinud Aleksandr Bolšunoviga. Omavaheline rajajagamine lõppes venelase jaoks õnnetult, kuna ta murdis rüseluses suusakepi, mistõttu jäi lõpuks üldse kolmandaks. 

Pärast võistlust kogunenud žürii leidis, et Klæbo poleks tohtinud niimoodi Bolšunovist mööda hakata trügima ning diskvalifitseeris norralase. Bolšunov kerkis seejärel hõbedale, kuid MM-tiitel jäi talle ikkagi kättesaamatuks. 

Esikohalt kukutatud Klæbo oli pärast võistlust mõistagi pettunud. «Ma pole karjääri jooksul midagi nii karmi varem kogenud. Pean olema siiski väga ettevaatlik ütlemaks, mida ma mõtlen. Kui ma päris aus olen, siis minu sees oli väga palju frustratsiooni ja viha,» sõnas Norra suusatäht.

«Olen väga pettunud FISi otsuses ja kohtunike selgitustes. Praegu paistab kõik väga sünge ja must, kuid ma tean, et suudan veelgi edukamana tagasi tulla. Hetkel vajan lihtsalt veidi aega rahunemiseks,» jätkas Klæbo.

Nüüd avaldas noorele suusastaarile toetust ka ala endine valitseja Petter Northug. «Sõltumata tulemusest oled sina see õige võitja,» kirjutas kokaiiniskandaaliga ennast kõvasti häbistanud Vancouveri sama distantsi olümpiavõitja ühismeediasse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles