Ralliinimesed kiitsid Lapimaa MM-etappi taevani

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja tuhisemas Lapimaa MM-etapi võidu suunas.
Ott Tänak ja Martin Järveoja tuhisemas Lapimaa MM-etapi võidu suunas. Foto: Imago Images/Panoramic/Scanpix

Autoralli tänavuse hooaja teine etapp on praeguseks juba küll enam kui nädalatagune ajalugu, kuid Lapimaa MM-etapist räägitakse jätkuvalt ning väga positiivses võtmes. 

Arctic Rally lisati MM-kalendrisse ju viimasel hetkel ning võistluse korraldajatel oli kõigest kuus nädalat selleks, et kogu kaadervärk õlitalult tööle saada. Ent nagu tagantjärele teame, saadi ülesannetega väga hästi hakkama. 

«See on väga eriline ralli ning kindlasti miski, mis võiks ka edaspidi MM-kalendrisse kuuluda. Minule see meeldis: kõik oli natukene ekstreemne. Nii kaugel põhjas olles garanteerid ka selle, et lumi ja jää on kindlasti olemas,» lausus ka võidumees Ott Tänak pärast Lapimaa MM-etappi. «Peame korraldajaid tõsiselt kiitma, sest võistlus töötas ülitatult ja ilma katkestusteta.»

Sama meelt oli ka Hyundai tiimipealik Andrea Adamo: «Tahan tänada Arctic Rally korraldajad, et nad lubasid meid siia ja pakkusid meile põneva ralli. Näitasime taas, et mootorisport on võimeline keerulistele olukordadele väga kiirelt reageerima ning panema püsti tõelise sõu. Tegime seda ka turvaliselt! Pakkusime sel raskel ajal inimestele vähemalt mingitki meelelahutust.»

M-Spordi ninamees Richard Millener kasutas Põhja-Soome olude kirjeldamiseks korduvalt sõna «fantastiline» ning tema hoolealune Teemu Suninen lisas omalt poolt, et see oli karjääri üks nauditavamaid võidukihutamisi. 

Ka seitsmekordne maailmameister Sebastien Ogier, kelle ralli rikkus üks pikem lumehanges käik, tunnutas Lapimaa MM-etappi. «Õnnitlen korraldajaid selle eest, et neil õnnestus nii lühikese etteteatamisega selline ralli kokku panna. Oli tõeline rõõm avastada siinseid radu ja usun, et nii sõitjad kui ka fännid nautisid siinseid lumiseid olusid,» sõnas prantslane WRC kodulehele antus usutluses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles