Eesti lauatennis leinab koroonaviiruse tõttu lahkunud kauast eestvedajat

Postimees Sport
Copy
Leinaküünal.
Leinaküünal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti lauatennise peret on tabanud valus kaotus, sest 4. märtsil kustus ala eestvedaja Toomas Kookla eluküünal. 

1947. aastal Paides sündinud Kookla lõpetas 1965. aastal Tallinnas 7. keskkooli ning tudeeris seejärel Leningradi ülikoolis ajalugu. Sportimisega alustas ta Roland Hurda juures keskkoolis ning pärast seda harrastas ta Tallinna spordikoolis «Kalev» lauatennist Helle Eriku, Raimond Sepa ja Ottomar Kase juhendamisel.

Kookla tuli lauatennises Tallinna koolinoorte meistriks ning tegutses hiljem pikalt lauatennisekohtunikuna (vabariiklik kategooria alates 1980, rahvusvaheline litsents alates 1994).

Ta juhtis vahemikus 1976–1995 Tallinna «Kalevi» lauatennisesektsiooni tegevust ja kuulus lisaks Lauatenniseföderatsiooni presiidiumi ja Lauatenniseliidu volikokku. Hiljem töötas Kookla Flora Spordi ja Kristiine Spordi direktorina ning tegutses Tallinna Spordiveteranide Koondise esimehena. 2011. aastal sai Kooklast Tallinna aukodanik. 

«Need on vaid faktid, mis ei anna edasi Toomase sooja iseloomu. Jääme mäletama Toomas Kooklat kui tõeliselt suure südamega lauatennise käekäigu eest heaseisjat! Sügav kaastunne perele ja lähedastele!» kirjutas Eesti Lauatenniseliit oma kodulehele postitatud järelhüüdes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles