Norra meedia: Northug pääseb vanglakaristusest

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: JON OLAV NESVOLD/imago/Bildbyran/Scanpix

Mullu detsembris mitmeks kuuks vangi mõistetud endine murdmaasuusataja Petter Northug on endiselt vaba mees ning ilmselt ei peagi trellide taha minema.

Oslo ringkonnakohus mõistis Northugi neli päeva enne jõule seitsmeks kuuks vangi ja võttis talt eluks ajaks juhiloa, sest ta jäi mullu augustis politseile vahele kiiruse ületamisega. Ekssportlane sõitis 110 km/h alas lubatust 58 km/h kiiremini. Hiljem leiti tema kodust läbiotsimise käigus kuus grammi kokaiini, 0,6 grammi MDMAd ning kolm Diazepami ja kaks Alprazolami tabletti.

Lisaks narkootikumide omamisele ja kiiruse ületamisele süüdistatakse Northugi ka hooletus sõitmises. Tema telefonist leiti videoid, kus ta teistest mööda kihutas ning samal ajal kõike kommenteeris. Kohtuniku sõnul olid kommentaarid kaasliiklejate suhtes alandavad.

Umbes poolteist kuud tagasi saabus teade, et endise tippsportlase karistuse algus lükkub koroonaviiruse tõttu edasi. Nüüd teatas aga Norra meedia, et Northug võib sootukse trellidest pääseda. Tõsi, teatud tingimusi peab ta siiski täitma. 

VG andmetel paigutatakse Northug Oslo lähistel asuvasse rehabilitatsioonikeskusse, kus tegeletakse narkosõltlastega. Põhimõtteliselt kirjeldatakse seda kui avatud vanglat: inimesed saavad seal vabalt liikuda ning uksi ei lukustada. Raviasutuses tuleb küll pidevalt kohapeal viibida, ent seal saab vabalt õues liikuda ja näiteks treenida. 

Kahekordne olümpiavõitja on süü omaks võtnud ning tunnistanud ka narko- ja alkoholisõltuvust. Võõrutuskliinikus saab Northung intensiivset abi ning narkoteste tehakse vähemalt sama sageli kui võetakse praegusel ajal koroonaproove. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles