Andrea Adamo andis mõista, et Hyundai tiim läks hooajale vastu vale suhtumisega

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Andrea Adamo.
Andrea Adamo. Foto: Dppi/Francois Flamand/ZUMAPRESS.com

Autoralli MM-sarjas on tänavu peetud vaid kaks etappi, ent intriigi leiab õhust kõvasti. Tiimide arvestuse valitseva meistri Hyundai jaoks algas hooaeg kohutavalt, kuid kiiresti tehti vigade parandus. 

Hooaja avaetapil Monte Carlos hõivasid Toyotad esimesest kuuest positsioonist neli ja teenisid kaksikvõidu. Hyundai pealik Andrea Adamo oli võistluse järel väga löödud ja hindas tiimi esinemist katastroofiliseks. 

Võinuks arvata, et hooaja teine võidukihutamine, Toyota võistkonna kodumaal, lumistel Soome teedel kujuneb enam-vähem sarnaseks. Aga olukord oli hoopis vastupidine. Hyundai võttis jalad kõhu alt välja ja esimesest neljast kohast hõivati kolm, võidu noppis Ott Tänak, kolmas oli Thierry Neuville ja neljas Craig Breen. 

«Hoidisime ralli eel rohkem kokku ja olime väga keskendunud. Sellise pühendumusega, kus kõik võitlevad ühise eesmärgi nimel, tavaliselt edu sünnibki,» ütles Adamo WRC kodulehele. 

Pole saladus, et itaallasest tiimiboss on otsekohene ja vajadusel väga karm. Neuville rääkis võistluse järel, et Adamo pani pärast Monte Carlo ebaõnnestumist paika nii mõnegi võistkonna liikme. Sellest oli abi. 

«Enne Lapimaale tulemist nägin hoopis teistsugust lähenemist kõigilt tiimiliikmetelt, alustades sõitjast kuni kõigi teisteni. See oli mulle väga oluline. Meid on tõmmatud ja lükatud, aga tahaksin rohke rääkida lükkamisest, sest selleks tuleb eespool olla,» pidas Adamo endale omast mõistukõnet. 

Ta lõpetas: «Monte Carlos teadsime, et oleme võimelised enamaks. Seda siin tõestasimegi.»

Kahe etapi järel juhib võistkondlikus arvestuses Toyota, kel koos 88 punkti. Teisel kohal püsiv Hyundai jääb maha 11 silmaga. Hooaeg jätkub aprilli eelviimasel nädalalõpul Horvaatia asfaldiralliga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles