Lapimaal säranud Lappi sai sõidurõõmu tagasi, ent mis saab edasi?

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Esapekka Lappi Arctic Rally'l.
Esapekka Lappi Arctic Rally'l. Foto: Sophie Graillon via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC/Scanpix

Arctic Rally'l taas rooli istunud Esapekka Lappi loodab eelkõige, et tal õnnestub tänavu veel võistelda. 

Viimasel paaril hooajal puudus soomlase esitustes suurem kirg ja eelmise aasta lõpuks jäigi Lappi MM-sarja kohast ilma. Kauaks aga andekas piloot ripakile ei jäänud. Lapimaa rallil andis talle võimaluse Movisport SRLi tiim, istumise all Volkswagen Polo GTI R5.

30-aastane piloot nautis võistlust täiel rinnal. Ta teenis omas, WRC2-klassis ülekaaluka esikoha ning jõudis ka üldarvestuses esikümnesse. Tulemusest veelgi olulisem oli tõik, et Lappi hinges oli tagasi lapselik sõidurõõm. 

Ilmselt talle tänavu tipptiimide uksed ei avane, kuid WRC2s võiks uus võimalus tekkida küll. «Tahan tänavu kindlasti veel rallisid sõita,» kinnitas Lappi DirtFishile. «Mõtlen näiteks Portugali peale, sest kõik teavad, et olen kiiretel rallidel nobe.»

Ta lisas: «Olen väga rahul, millega Articul hakkama saime. Tahtsin tunda, et kuulun endiselt sellesse seltskonda. Tahtsin kõigile öelda, et ma pole aeglane. Saime sellega hakkama, aga ka see toob kiireid muutusi? Ei tea, eks näis.»

MM-hooaeg jätkub aprillis Horvaatia asfaldiralliga, mis pole just Lappi lemmik pinnas. Sellele järgneb aga ridamisi kruusaetappe, kus soomlane tunneb end kui kala vees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles