Norra suusaekspert: Bolšunov on lapsik, taktikaliselt nõrk ja ennast täis

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Aleksandr Bolšunov.
Aleksandr Bolšunov. Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

Oberstdorfi MMi järel kostitavad Norra ja Venemaa murdmaasuusatamisega seotud inimesed üksteisest üha sapisemate väljaütlemistega. 

Seebiooperi väärilises lõimes on peaosas Venemaa staar Aleksandr Bolšunov, kellel sageli kellegagi kana kitkuda. Mõnda aega tagasi sattus ta MK-sarjas karvupidi kokku soomlase Joni Mäkiga, MMi jooksul sai ta «sõpradeks» eelkõige Norra meestega. 

Kulminatsioon saabus tänavuste tiitlivõistluste viimasel päeval. 50 km klassikasõidu finišisirgel lõhkus Bolšunov võitluses tiitli eest Johannes Høsflot Klæboga suusakepi ning pidi leppima kolmanda kohaga. Klæbo diskvalifitseerimise järel tõusis venelane koha võrra kõrgemale, ent ta ihaldas kulda. 

Igatahes on MMi järgselt tulnud teravaid ütlemisi mõlemast leerist. Nüüd võttis sõna Norra telekanali TV2 suusaekspert Petter Soleng Skinstad, kes Bolšunovi teravalt kritiseeris. 

«Bolšunov on harjunud saama kõike, mida ta tahab. Suurim probleem tekkis siis, kui temast sai maailma parim distantsisõitja. Sellega kaasneb ka teatud pinge, millega ta minu arvates hästi toime ei tule,» rääkis Skinstad.

«Minu jaoks on Bolšunov lapsik inimene, kelle taktikalised oskused jätavad soovida. Sellepärast ta nii tihti probleemidesse satubki, nii võistlusel kui ka selle järgselt.»

Tõsi, 24-aastase suusataja käitumine on sageli üsna vastuoluline. Siiski tasub meeles pidada, et viimasel kahel aastal pole talle vastast leidnud MK-sarjas ega Tour de Skil. Lisaks teenis Bolšunov Obertdorfist karjääri esimese MM-kulla ja auhinnakappi jõudsid  kaks hõbedat ja pronks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles