Soome odaviske legend: ei tea, kas Magnus Kirt üldse enam enda varasemale tasemele küündib

Karl-Joosep Küngas
Copy
Magnus Kirt sel saatuslikul viskel 6. oktoobril 2019, mille järel algas Tokyo olümpia nimel võidujooks ajaga.
Magnus Kirt sel saatuslikul viskel 6. oktoobril 2019, mille järel algas Tokyo olümpia nimel võidujooks ajaga. Foto: Tairo Lutter

Kui suvel ikka Tokyo olümpiamängud toimuvad, siis on paljude eestlaste pilgud suunatud odaviskele ja Magnus Kirdile. Soome odaviske legend Tero Pitkämäki ei ole kindel, et eestlane enam enda parimate päevade tasemele küündib, kuid usub, et medali võib tuua juba 85-meetrine odakaar.

2008. aastal Pekingi olümpiamängudel pronksmedali teeninud Pitkämäki arvates on praegu üks ja selge soosik kuldmedalile. Selleks on sakslane Johannes Vetter, kes viimase aasta jooksul muljet avaldava mineku leidnud.

«Johannes Vetteri järel on tükk tühja maad. Väga paljudel oli möödunud hooajal probleeme ning kindlasti pole tase enam nõnda tihe kui kolm-neli aastat tagasi,» tõdes soomlane.

Pitkämäkil on õigus, sest Vetteri hooaja parim tulemus 97.76 oli selgelt teistest parem. Hooaja paremuselt teist meest, India odaviskajat Neeraj Choprat, edestas sakslane peaaegu 10 meetriga.

Tunamullu jäi hooaja parimaks soorituseks Magnus Kirdi odakaar, kuid eestlase hooaeg lõppes mäletatavasti valusalt Doha MMil, kus Eesti kergejõustikutäht raskelt õlga vigastas. Kirt on küll operatsioonist nüüdseks kenasti taastunud, kuid Pitkämäki ei ole kindel, kas eestlase sooritused nõnda head tulevad.

«Ma ei oska öelda, kas ta suudab jõuda tagasi tasemele, kus enne vigastust oli. Samuti on teised sakslased hääbunud. Nõnda jääbki 90 meetri mehi üha vähemaks,» kaalus Pitkämäki.

Selle arutelu lõpuks arvas ta, et olümpiamängudel võib medali hind üsna mõistlikuks kujuneda. «85–87 meetrit toob olümpiamängudel ilmselt väga hea koha. Tõenäoliselt isegi medali. Ma ei näe, et paljud suudaksid selle piiri alistada. Tegelikult võib sellest kaugemale visata ainult Vetter ise,» lõpetas soomlane.

Tokyo olümpiamängude ajakavas on odavise märgitud 4. augustile. Sel päeval peetakse kaks kvalifikatsiooni ning finaal toimub kolm päeva hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles