Venemaa meedia: Bolšunov ei soovinud Klæbo vastu protestida, alaliit tegi seda ikkagi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Johannes Hoesflot Klaebo (paremal) läks Aleksandr Bolšunovi lohutama, kuid poolteist tundi hiljem vajas hoopis tema toetavat õlga.
Johannes Hoesflot Klaebo (paremal) läks Aleksandr Bolšunovi lohutama, kuid poolteist tundi hiljem vajas hoopis tema toetavat õlga. Foto: PHILIPP GUELLAND/EPA

Eile saabus suusamaailma järjekordne uudis, et Norra alaliit võttis tagasi protesti, mis puudutas Johannes Høsflot Klæbo diskvalifitseerimist Oberstdorfis toimunud põhja suusaalade MMi 50 km distantsil. See võinuks kõik olemata jääda, kui Venemaa alaliit kuulanuks Aleksandr Bolšunovi arvamust.

Klæbo ja Bolšunov heitlesid Oberstdorfi 50 km distantsi lõpusirgel MM-tiitli eest, kuid väikese kokkupõrke tulemusena purunes venelase suusakepp. Norralane jõudis küll esimesena üle finišijoone, kuid jäi kohtunike otsuse tõttu ikkagi MM-tiitlita.

Teisena jõudis finišisse Klæbo koondisekaaslane Emil Iversen, jättes Bolšunovi kolmandaks. Pärast võistlust tõdes venelane kohe, et võit kuulus kas talle või Klæbole, aga kindlasti mitte Iversenile. Venemaa koondise treener Jegor Sorin tõdes kohalikule meediaväljaandele sport.ru, et Bolšunov ei soovinudki ühtegi protesti esitada.

«Kui nägime, mis toimus, siis jooksime kohe kohtunike juurde, et vaadata täpsemalt olukorda kordusest. Samal ajal hakkasime protesti sisse andma. Kui see tehtud, siis läksime Aleksandri juurde, et ka temalt küsida, mis toimus,» selgitas Sorin, kes sai Bolšunovilt üllatava vastuse.

«Ta ei öelnud sõnagi, et me protestiksime Klæbo vastu. Ta mõtles kohe, et mis sellele järgneks. Kas see ikka annab üldse talle midagi. Tema jaoks polnud mingit vahet, kas talle asetatakse kaela hõbe- või pronksmedal. Kulda ükski protest enam kaasa ei too,» vahendas Sorin pettunud Bolšunovi sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles