Lappi loodab jälle tehasesõitjana WRCs kihutada, kuid esmalt ootab huvitavat telefonikõnet

Karl-Joosep Küngas
Copy
Esapekka Lappi Arctic Rally'l.
Esapekka Lappi Arctic Rally'l. Foto: Sophie Graillon via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC/Scanpix

Rallimaailma üks andekamaid sõitjaid, kes hetkel töökohta otsib, on kindlasti Esapekka Lappi. Soomlane näitas kodumaal toimunud WRC-etapil, et kiirus pole kuskile kadunud, kuid nüüd tuleb loota heale õnnele.

Lappi jäi töötuks pärast eelmisel aastal toimunud WRC-etappi Monzas. Toona sõnas ta kohe, et arvatavasti ta tänavu enam rajale ei tule, ning nii ka läks. Tegelikult pakuti talle võimalust M-Spordis jätkamiseks, kuid selleks tuli soomlasel ka enda rahakotti kõvasti avada. Soomlane loobus viisakalt pakkumisest, sest selleks oli mõjuv põhjus.

Nüüd tuleb tal end taas tõestada, et koht tehasetiimis teenida. Esimene samm Soomes toimunud Arctic Rally WRC2-sarja esikohaga on astutud, kuid ainult tulemustest kindlasti ei piisa.

«Esiteks tuleb loota, et Hyundai ei lahku MM-sarjast. Mul pole nende lahkumise korral mingeid võimalusi. Eks võimalused tehasetiimiga liituda on väikesed, kuid vähemalt need eksisteerivad,» tõdes Lappi. 

Hetkel on MM-sarjas teatavasti kolm võistkonda. Nendest Hyundai pole ametlikult teatanud järgmisel aastal jätkamisest, mil kasutusele võetakse hübriidtehnoloogia. Siiski on Andrea Adamo olnud optimistlik just jätkamise suhtes.

Tegelikult võivad uksed Lappi jaoks suvel vaikselt avanema hakata, kuna kõikide seniste sõitjatega saavad meeskondadel lepingud läbi just pärast tänavust hooaega. Lappi on isegi veidi maad uurinud Toyota pealikult Jari-Matti Latvalalt. «Oleme tõesti arutanud midagi, kuid mitte midagi kindlat. Selleks on praegu veel veidi vara. Eks hiljem läheb asi tõsisemaks,» jätkas soomlane.

Praegu ootab Lappi kõnet isegi M-Spordilt, kes asus esimesena järgmise aasta masinat testima. On ju eratiim varem öelnud, et soovib kaasata auto arendusse kogenud sõitjaid. Lappile selline töö meeldiks. «Nad pole mulle veel helistanud. Ei tea, kas uputasid mu numbri ära,» naljatas Lappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles