Venelased võtsid Klæbo ees mütsi maha ja soovitasid Bolšunovil õppust võtta (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Johannes Høsflot Klæbo.
Johannes Høsflot Klæbo. Foto: PHILIPP GUELLAND/EPA

Norra murdmaasuusataja Johannes Høsflot Klæbo otsustas Oberstdorfi MMi 50 km maratoni diskvalifitseerimisega leppida ning lasi Norral apellatsiooni tagasi võtta. Venemaal teenis 24-aastane suusataja selle sammu eest rohkelt kiidusõnu.

Klæbo ja venelane Aleksandr Bolšunov heitlesid Oberstdorfi 50 km distantsi lõpusirgel MM-tiitli eest, kuid väikese kokkupõrke tulemusena purunes venelase suusakepp. Norralane jõudis küll esimesena üle finišijoone, kuid jäi kohtunike otsuse tõttu ikkagi MM-tiitlita.

Norra suusaliit võttis seepeale appi juristid ning saatis rahvusvahelisele suusaliidule apellatsiooni, kuid Klæbo palus selle tagasi võtta. Nii jäi kuldmedal Emil Iversenile, hõbe Bolšunovile ja pronks Simen Hegstad Krügerile.

«Klæbo näitas kõigile, et ta on mitte ainult suur suusataja, vaid ka suur isiksus,» kirjutas Sport-Expressi ekspert Oleg Šamonajev.  

Lisaks tõi Šamonajev välja, et Bolšunovil on võimalik Norra konkurendi käitumisest õppida. «Tal on võimalus näidata kogu maailmale, et ta pole vähem härrasmees kui tema rivaal.»

Väljaandes Sport töötav Dmitri Gurbenjev tunnustas samuti norralase käitumist. «Klæbo on suurepärane ja väärib tunnustust! Ta tegi õige otsuse ja selgitas seda tarkade sõnadega.»

Venemaa suusakoondise üks treeneritest Markus Cramer pidas Klæbo otsust suureks üllatuseks. «Ilmselt said nad aru, et neil pole mingit võimalust võita. Minu hinnangul polnud neil apellatsiooniks mingit alust,» lausus ta NRKle.

Klæbo ise selgitas, et on kogu sellest jandist väsinud. «Pean ausalt ütlema, et selja taha on jäänud väga keerulised päevad – emotsionaalsed Ameerika mäed. Kogu jama nõudis minult palju energiat, ma ei taha sellele rohkem aega raisata. See juhtum on kasvanud palju suuremaks kui võistlus ise,» teatas norralane Instagramis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles