Miller-Uibo suurele olümpiaunistusele tõmmati kriips peale

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Shaunae Miller-Uibo.
Shaunae Miller-Uibo. Foto: JOHN THYS/AFP

Bahama sprinter Shaunae Miller-Uibo võttis endale eesmärgiks teha Tokyo olümpiamängudel ajalugu, kuid paraku tuleb tal suurest unistusest loobuda.

Mitmevõistleja Maicel Uibo abikaasa Miller-Uibo soovis saada esimeseks jooksjaks üle 25 aasta, kes suudab võita olümpiakulla nii 200 kui ka 400 meetri jooksus. Paraku seab ajakava sellele plaanile piirid.

Nimelt tuleks Miller-Uibol joosta kaks jooksu kahel päeval järjest. Meeste puhul on ajakavaga rohkem arvestatud ning neil tuleks järjest joosta ühel päeval.

Valitsev 400 meetri olümpiavõitja soovis ajakava läbi Bahama olümpiakomitee muuta, kuid nende taotlus lükati tagasi.

«Kuigi tahaksin olümpiakulda 200 meetris, tahaksin samamoodi kaitsta ka 400 meetri tiitlit. Meestel on see võimalus olemas, sest nende ajakava ei kattu. Kõik, mida ma palusin, oli võimalus kuldseks duubliks. Meestel on 400 meetri poolfinaalide ja finaali vahel kaks päeva puhkust. Oleks nad sama võimalust pakkunud ka naistele, oleks kõik korras olnud,» vahendab Reuters Miller-Uibo sõnu.

Seega tuleb sprinteril teha raske otsus, mis on sisuliselt juba langetatud. Miller-Uibo sõnul on ta üsna kindel, et keskendub lühemale distantsile ehk 200 meetrile. Tiitlivõistlustelt on tal sel alal ette näidata 2017. aasta Londoni MMi pronks.

Olümpiamängudel nähti viimati 200 ja 400 meetri kuldset duublit 1996. aastal Atlantas. Sellega said hakkama nii Michael Johnson kui ka Marie-Jose Perec.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles