Läti laskesuusatajale Rastorgujevsile määrati dopingureeglite rikkumise eest võistluskeeld

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Andrejs Rastorgujevs.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: EIBNER/Benjamin Soelzer via www.imago-images.de/imago images/Eibner

Puhta laskesuusatamise eest tegutsev sõltumatu organisatsioon Biathlon Integrity Unit (BIU) määras lätlasele Andrejs Rastorgujevsile ajutise võistluskeelu.

BIU sõnul on Rastorgujevs viimase 12 kuu jooksul jäänud dopinguametnikele kättesaamatuks kolmel korral. Seetõttu määrati talle ka võistluskeeld.

«Asukohareegli järgi tuleb sportlastel korrektselt täita andmeid oma asukoha kohta, et neid saaks võistlusväliselt testida üks kõik mis ajal. Antidopingukoodeksi järgi on sportlane kohustatud asukohaandmeid täitma. Kui selle vastu eksitakse, on vastutav sportlane,» kirjutas BIU.

Rastorgujevsil on kaks nädalat aega, et anda omapoolseid selgitusi. 

Läti laskesuusaliidu asepresident Gundars Upenieks ütles Sportacentrsile, et Rastorgujevsit on dopingureeglite rikkumise eest eelnevalt hoiatatud. «Teadsime, et tal on hoiatus all. See juhtum kestis mitu kuud ning meile selgitati tagajärjed ära. Täna hommikul teavitati meid, et talle määrati ajutine võistluskeeld,» sõnas Upenieks.

«Nüüd on tal kaks nädalat aega selgituste jagamiseks ning siis vaadatakse juhtum uuesti üle. Tal on sellele selgitus olemas, kuid mina ei saa seda kommenteerida,» lisas Upenieks.

Lätlane pidanuks täna startima Tšehhis Nove Mestos peetava MK-etapi 10 km sprindis. 

11 hooaega MK-sarjas võistelnud 32-aastane lätlane on poodiumile jõudnud kahel korral. Tänavustelt Pokljuka maailmameistrivõistlustelt jäi tema parimaks tulemuseks jälitussõidu 10. koht. 

Tiitlivõistlustelt on ta medaleid noppinud Euroopa meistrivõistlustelt. Euroopa meistriks krooniti ta ka tänavu ning seda 20 km tavadistantsil. Kokku on tema auhinnakapis kolm EM-kulda, üks hõbe ja kaks pronksi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles