Skandaalne venelanna saab paljastavate piltide eest vihaseid kirju: olen ujuja, miks ma ei võiks bikiinides pilte lisada?

Postimees Sport
Copy
Julia Jefimova.
Julia Jefimova. Foto: DARKO BANDIC/AP

Kuuekordse ujumise maailmameistri, venelanna Julia Jefimova sõnul on ta saanud oma Intagrami konto sisu eest üksjagu vihaseid kirju.

Jefimova on üks Venemaa populaarsemaid sportlasi. Oma sotsiaalmeediasse postitab ta tihti paljastavaid pilte, mis toovad endaga kaasa negatiivseid kommentaare.

«Jah, vahepeal pean vihaste kommentaaridega tegelema. Eriti, kui postitan pilte bikiinides. Ma olen ujuja, ma arvan, et ma võin ujumisriietes pilte jagada. Kui keegi midagi ebameeldivat kirjutab, siis lihtsalt blokeerin ta,» ütles Jefimova.

2014. aastal jäi venelanna vahele dopinguga ning talle määrati 16 kuu pikkune võistluskeeld. Sama rikkumine oleks ta äärepealt eemale jätnud ka Rio olümpiamängudest, kuigi karistus oli juba kantud. Jefimova pöördus rahvusvahelise spordikohtu poole ning teenis õiguse olümpial võistelda. Rio mängude ajal oli ta meedia ülivalvsa pilgu all, kuid suutis suurtest pingedest hoolimata võita kaks hõbemedalit.

Rinnuliujumise spetsialist on suvel toimuvate Tokyo olümpiamängude eel äärmiselt põnevil. «Kahjuks ei lubata meil välja minna, kuid parem on olümpiamängud rangete reeglitega kui üldse mitte midagi,» sõnas ta.

Olümpia eel on tähelepanu teeninud ka nn seksikeelu reegel. Kuigi sõna-sõnalt seda kirja pole pandud, on sportlastel keelatud teiste inimestega kontaktis olla. «Oodake, kas te ütlesite seksikeeld? Nagu paljud teisedki sportlased, olen ka mina olümpia ajal hõivatud teiste asjadega,» ei teinud ta sellest numbrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles