Klæbo ja Bolšunovi madina keskel MMi kulla noppinud norralane: see on üsna absurdne

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Emil Iversen.
Emil Iversen. Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

Oberstdorfi MMi viimase, tõenäoliselt kõige kuninglikuma võistluse, 50 km klassikasõidu võitis tõenäoliselt alles paremuselt kolmas sportlane. 

29-aastane Emil Iversen on aastaid olnud Norra koondise tugev väga tugev lüli, ent tal puudus individuaalne tiitlivõistluste medal. Osati juhuse tahtel kukkus see talle nüüd sülle, sest kaks kiiremat meest sattusid finišiheitluses pahuksisse. 

Jutt käib palju arutatud olukorrast, kus Aleksandr Bolšunov jõudis liidrikohal lõpusirgele, kuid lõhkus kokkupõrkel Johannes Høsflot Klæboga suusakepi. Esimesena finišisse jõudnud norralane diskvalifitseeriti, kuid venelane pidi leppima teise kohaga, sest viimaste meetritega sai temast mööda Iversen. 

«Lõpuks on mul pärast dramaatilist MMi lõppu aega väike kokkuvõte teha,» postitas Iversen sotsiaalmeediasse. 

«Olen väga õnnelik oma saavutuse üle 50 km sõidus. Lõpuks õnnestus mul teenida individuaalne MM-tiitel,» jätkas ta. 

«Aga seda öeldes tunnen väga kaasa ka Johannesele. Näib ebaõiglane, et kõige kiiremat sportlaselt võeti niimoodi kuld käes. Ajalooraamatutesse lähen tšempionina mina. See tundub üsna absurdne, aga kavatsen seda kindlasti tähistada.»

Ta lisas: «Siiski tahan Johannest õnnitleda. Ta näitas, et on suur sportlane, suurepärane tiimikaaslane ja sõber. Ta tõestas viimaks, et on maailma parim suusataja nii lühikestel kui ka pikkadel distantsidel.»

Tasub meenutada, et Norra suusaliit kaebas esialgse otsuse edasi, kuid Klæbo palvel võeti apellatsioon tagasi. «Arvan, et selle protsessi jätkamine on vale. Tahan positiivselt mõelda ja juhtunu seljataha jätta. Ma ei taha, et mind jäädakse mäletama tigeda ja ebameeldiva suusatajana,» selgitas murdmaamees. 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles