Soome rallilegend plaanib WRC-masinaga kihutada. Andrea Adamo: kas ta on liiga palju joonud?

Karl-Joosep Küngas
Copy
Markku Alen ja Ilkka Kivimäki õhulennul.
Markku Alen ja Ilkka Kivimäki õhulennul. Foto: Twitter @The_Gravel_Crew

Möödunud kuul tähistas autoralli maailmameister Markku Alen oma 70. sünnipäeva ning soovis, et tal täituks kaks soovi. Üheks neist on tänapäeva WRC-masinaga kihutamine ning selleks loodab ta oma sõbra Hyundai meeskonna pealiku Andrea Adamo abi.

«Esmalt soovin endale jätkuvalt tugevat tervist. See on kõige olulisem, kas pole? Teiseks tahaksin veelkord kogeda midagi eriti kiiret,» vihjas Alen WRC-masinaga sõitmisele.

Alen sai mõned aastad tagasi proovida nii Citroëni kui ka Volkswageni eelmise generatsiooni WRC-autot, kuid see enam teda ei paelu. Ta tahab kindlasti veel lähiajal proovida tänapäeva tippauto võimekust. Mitte küll mõnel MM-etapil, kuid lihtsalt kuskil testimisel, kus maitse suhu saaks.

Soomlane arutas, et tegelikult on tema unistus täiesti reaalne. Hetkel on MM-sarjas kaks tehasetiimi, mille mõlemat pealikut ta tunneb. Nii Toyota rallimeeskonna juht Jari-Matti Latvala kui ka Hyundai loots Andrea Adamo on tema head sõbrad.

Just Adamo nõusse saamist usub Alen kõige rohkem. Soome väljaanne Ilta-Sanomat uuris itaallaselt kohe järgi, kuidas asjalood tegelikult on ning said kohe üllatava vastuse. «Kas Markku jõi liiga palju enda sünnipäeval?» küsis Adamo muiates. «See tegelikult on teostatav. Ma olen tema sõber ja tunnen temast puudust. Eks paluge tal mulle helistada, mul oleks rõõm temaga vestelda,» kostis Hyundai pealik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles