Rahvusvaheline suusaliit lõpetas dramaatilise saaga: nüüd on tulemused ametlikud

Karl-Joosep Küngas
Copy
Johannes Høsflot Klæbo (vasakul) ja Aleksandr Bolšunov (keskel) MMil meeste 50 km sõidus.
Johannes Høsflot Klæbo (vasakul) ja Aleksandr Bolšunov (keskel) MMil meeste 50 km sõidus. Foto: Emmi Korhonen Via Www.imago-images.de/imago Images/lehtikuva/SCANPIX

Põhja suusaalade maailmameistrivõistlused Saksamaal Oberstdorfis lõppesid dramaatilise meeste 50 km klassikamaratoniga, mis küttis kirgi päevi pärast võistluseid. Nüüd teatas FIS, et rohkem tulemusi ei muudeta ja kõik on ametlik.

Oberstdorfi MMi viimasest distantsist on tänaseks möödas juba viis päeva, kuid endiselt polnud lõpptulemusi täielikult kinnitatud. Seda ennekõike põhjusel, et erinevatel osapooltel oli võimalik tulemusi vaidlustada, kuid nüüdseks on see tähtaeg kukkunud.

Mäletatavasti tekitas Johannes Høsflot Klæbo ja Aleksandr Bolšunovi kokkupõrge 50 km distantsi lõpusirgel paksu pahandust. Venelane murdis suusakepi ning langes kolmandaks, Klæbo küll finišeerus esimesena, kuid hiljem ta sootuks diskvalifitseeriti.

Norralase tulemuse tühistamise järel ulatati kuldmedal Klæbo koondisekaaslasele Emil Iversenile, hõbe läks Bolšunovile ja pronks taas norralasele Simen Hegstad Krügerile. Nüüd on Rahvusvaheline suusaliit (FIS) ka need kinnitanud. «Meeste 50 km distantsi tulemused on nüüd ametlikud ega kuulu vaidlustamisele,» seisis FISi teadaandes.

Järgmist 50 km distantsi ei pea talispordisõbrad väga kaua ootama, sest juba sel nädalavahetusel sõidetakse Engadinis MK-sarja hooaja viimane osavõistlus. Šveitsis sõidavad mehed esmalt 15 km klassikasõidu ning päev hiljem 50 km vabatehnikamaratoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles