Video Laskesuusatamise MK-etapil sattus sportlaste elu tõsisesse ohtu

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Tiril Eckhoff võitis Nove Mesto sprindietapi.
Tiril Eckhoff võitis Nove Mesto sprindietapi. Foto: MICHAL CIZEK/AFP

Laskesuusatamise MK-etapil Nove Mestos sattus mitme sportlase elu ohtu, kui raja ääres olnud valgusti nende nina ees maha varises.

See juhtus paar tundi enne eilset naiste sprindivõistlust. Videopildilt on näha, et samal ajal, kui valgusti maha kukkus, oli sellele lähenemas terve grupp suusatajaid. Ühel sportlasel õnnestus viimasel hetkel ohu eest kõrvale laveerida.

«See on korraldajate väga suur viga, mis oleks võinu lõppeda halvasti. Inimesed võinuks elu kaotada. Oleks mõni sinna sekund hiljem jõudnud, oleks valguspost talle otse pähe kukkunud,» kirjeldas Norra laskesuusakommentaator Ola Lunde olukorda.

Pärast õnnetust kontrollisid korraldajad kaks korda kõik valgustipostid uuesti üle, et naiste sprindivõistlusel midagi sarnast ei korduks.

7,5 km sprindidistantsi võitis lasketiirudes korra eksinud MK-sarja kindel liider Tiril Eckhoff (Norra). Laskmises eksimusi vältinud Denise Herrmann (Saksamaa) ja Dorothea Wierer (Itaalia) kaotasid talle vastavalt 6,1 ja 10,5 sekundiga. Eestlannad jäid 60 parema hulgast välja ega pääsenud jälitussõitu. Johanna Talihärm oli 61. (3 möödalasku, kaotust Eckhoffile 1.59,9), Regina Oja 68. (2; +2.12,9) ja Kadri Lehtla 79. (1; +2.34,1).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles