Autospordiliit käivitas Autosport Team Estonia

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Robert Virves (paremal) on üks esilse kerkinud Eesti rallitalentidest.
Robert Virves (paremal) on üks esilse kerkinud Eesti rallitalentidest. Foto: M-Sport

Eesti Autospordi Liit (EAL) käivitas ennekõike ambitsioonikate noorsportlaste toetamiseks projekti Autosport Team Estonia 2021.

«Eesmärk on tunnustada ja abistada neid (noor)sportlasi, kes osalevad või plaanivad osaleda autospordi tiitlivõistlustel ambitsiooni ja potentsiaaliga saavutada medalikohti,»  sõnas EAL juhatuse esimees Janis Kaal.

«Autosport Team Estonia 2021 liikmed saavad tasuta rahvusvahelise litsentsi. Võimaluste piires toetame rahaliselt tiimi liikmete osalemist tiitlivõistlustel,» lisas Kaal.

Tiimis on kohti 12 sportlasele, kuid autospordiliit otsib võimalusi sportlaste arvu suurendamiseks. «Liikmete valimisel arvestame sportlase potentsiaali ja varasemate tulemustega, samuti sportlase võistlus- ja treeningplaaniga ning mitme muu asjaoluga,» lisas EAL spordidivisjoni juht Kuldar Sikk.

«Valikvooru viib läbi EALi hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad kandideerivate sportlaste alakomiteede esindajad ja EALi juhatuse liikmed. Samuti kaasame vajadusel teisi eksperte,» lisas Sikk.

Autosport Team Estonia 2021 taotlusi võtab EAL vastu kuni 19. märtsini.

Autosport Team Estonia on osa Eesti Olümpiakomitee Eesti tippspordi rahvusvahelise konkurentsivõime suurendamise nimel rajatud Team Estonia süsteemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles