Bolšunov viskas MMi vahejuhtumi ja koroonareeglite üle nalja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Venemaa suusakuulsus Aleksandr Bolšunov.
Venemaa suusakuulsus Aleksandr Bolšunov. Foto: Philipp Guelland/Epa/Scanpix

Sel nädalavahetusel sõidetakse Šveitsis Engadinis MK-sarja viimased osavõistlused. Meeste 15 km klassikasõidu võitis Aleksandr Bolšunov, kes viskas enne sõitu ka nalja sotsiaalse distantseerumise kohta.

Teatavasti tuleb koroonaviiruse leviku takistamise tõttu hoida kõrvalistest isikutest vähemalt kahe meetri kaugusele. See ongi Bolšunovi taktika sel nädalavahetusel, et ka igasugu tehnilisi probleeme vältida.

«Minu strateegia viimastel sõitudel on sama nagu ikka. Hoida konkurentidega piisavat distantsi ehk olla nendest vähemalt pooleteist meetri kaugusel. Nõnda ei juhtu ka ühtegi dramaatilist intsidenti,» selgitas venelane kohalikule meediale.

Mõistagi vihjas dramaatilise intsidendi all Bolšunov äsja Oberstdorfi MMi klassikamaratonil toimunud kokkupõrget tema ja Johannes Høsflot Klæbo vahel. Mäletatavasti norralane ületas finišijoone esimesena, kuid tema tulemus tühistati ning Bolšunov ise sai kaela hõbemedali.

Engadinis toimunud esimesel 15 km distantsil näitas Bolšunov võimu ning tegigi sotsiaalse distantseerumise teoks. Kui 11,4 km vaheajapunktis on liidrite punkt veel koos, siis 13,8 km peal suutis Bolšunov oma edu kasvatada juba 25-sekundiliseks. Viimaste kilomeetritega keegi teda kinni püüda ei suutnud ning MK-sarja üldvõitja teenis juba hooaja kümnenda võidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles