Unics võttis Kalev/Cramo raudsesse kaitsehaardesse ja noppis Tallinnas võidu

Ville Arike
, reporter
Copy
Marcus Keene'i (palliga) piiravad Unicsi mängijad Okaro White (vasakul) ja Georgi Žbanov.
Marcus Keene'i (palliga) piiravad Unicsi mängijad Okaro White (vasakul) ja Georgi Žbanov. Foto: Hendrik Osula/VTB Ühisliiga

VTB Ühisliiga korvpalliturniiril kaks võitu järjest saanud BC Kalev/Cramole kolmandat enam ei antud, sest külla sõitnud Kaasani Unics jäi Tallinnas peale 76:49.

Kalev tõttas Chavaughn Lewise ja Kregor Hermeti korvidest kiirelt ette 6:0, aga sellega väljakuperemeeste pidu ka lõppes. Võrdsust suudeti hoida 13. minutini, mil Devin Thomas tegi seisuks 19:20.

Unics on kreeklasest juhendaja Dimitris Priftise käe all kogunud aga tuntust kui kõva kaitsemeeskond ning seda tõestati ka täna. Ühest hetkest muutus külaliste kaitsehaare lihtsalt raudseks ja Kalevil nagu polnudki enam midagi teha. Kui tabloo näitas 19:25, võttis peatreener Roberts Štelmahers aja maha, kui 19:29, siis uuesti.

Poolaja viimase seitsme minutiga viskas Kalev ainult ühs korvi (Janari Jõesaare kolmene) ja suurele vaheajale mindi seisul 22:34. Väljakul oli käinud ka uus täiendus, jalalõikusel käinud Sten-Timmu Sokku asendama toodud Marques Townes, kuid palju raskemat vastast oli debüüdiks võimatu ette kujutada.

Ka teisel poolajal näitas Unics, miks asutakse Ühisliiga tabelis teisel kohal ja võideti EuroCupi teisel etapil kindlalt oma vahegrupp. Kolmanda veerandi esimese nelja ja poole minuti jooksul lasti Kalevi visata samuti ainult üks korv. Tosina minutiga oli Eesti esiklubi punktiarve kasvanud kõigest kuue võrra ja tabloo näitas 25:46.

Unics jätkas tugeva survega mängu lõpuni ja hoidis saavutatud edumaad kindlalt. Kaks statistikarida räägivad rohkem kui tuhat sõna: Kalev tegi 23 pallikaotust ja Unics 11 ning Kalev 1 vaheltlõike Unicsi 13 vastu!

Kalevi suuremad korvikütid olid Hermet 10 ja Jõesaar 9, Unicsil isaiah Canaan 16 ja Dmitri Uzinski 12 punktiga.

Unics on 19 mängust võitnud 15 ja jõudis järele Peterburi Zenidile, kal aga mäng varuks. Kalev jätkab 18 mängust saadud 5 võiduga.

Turniiritabel:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles