Lõpuni võidelnud tartlased jäid koduväljakul alla Raplale

Postimees Sport
Copy
Tartu Ülikooli korvpallimeeskond mustades mängusärkides.
Tartu Ülikooli korvpallimeeskond mustades mängusärkides. Foto: Diana Jesin / TÜASK

Tartu Ülikool Maks & Moorits võõrustas Paf Korvpalli meistriliiga 27. mängus Rapla Avis Utilitase meeskonda. Tasavägise avapoolaja järel hakkas kodumeeskonnal teisel poolajal jõudu napiks jääma ja Rapla võttis 77:67 võidu.

Suure osa mängu esimesest poolest püsis kodumeeskonna kontrolli all ja seda ennekõike tänu tabavatele kolmestele. Esimese veerandi võitsid tartlased 21:20 ning tabasid selle jooksul kõik kolm teele lastud kaugviset. Punkt-punkti mängus kulgenud teisel veerandil sai Rapla kerge vahe sisse alles lõpusekunditel kui Sven Kaldre kaugvise nad neljaga ette viis. Poolajaks seis 40:37 Raplale.

Pärast poolajapausi hakkas aga üha enam rolli mängima Rapla pikem pink ja ülekaal korvialuses võitluses. Eriti kui teist poolaega pidi hüppeliigese väänamise pärast kõrvalt vaatama ka avapoolajal hästi mänginud Hendrik Eelmäe. Pärast Wembi korvi oli veerandaja keskel vahe vaid kolm punkti Rapla eduseisul 46:43, aga Rapla lõpetas veerandaja 11:4 spurdiga ja enne viimast perioodi oli neil käes kümnepunktiline edu seisul 57:47.

Viimsel veerandil hoidsid raplakat oma kättevõidetud eduseisu ja kuigi tartlased võitlesid lõpuni, siis ohtlikult lähedale enam ei jõudnud. Tartu noormängija Erki Urviku kaugvise tegi mängu lõppskooriks 77:67 Rapla võidu. 

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa ridades sai Emmanuel Wembi kirja kaksikduubli 16 punkti ja 10 lauapalliga, neist viis ründelauast. Charles Barton ja Oliver Suurorg lisasid mõlemad 12 punkti, Bartonile ka viis korvisöötu. Robin Kivi viskas 11 punkti. Tartu poolel ei teinud kaasa Tomas Balciunas ja Patrik Saal ning hiljuti lahkus meeskonnast ameeriklane Jordan Capps. 

Rapla parim oli Brandon Childress 18 punkti, kaheksa lauapalli ja kolme korvisööduga. Al-Wajid Aminu lisas 14, Sven Kaldre 13 ja Roberts Freimanis 12 punkti. Freimanis andis meeskonna parimana ka kuus korvisöötu.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul tegi meeskond südika mängu. «Kui meil eesliini mehi on võrreldes eelmiste mängudega oluliselt vähem, siis lööb see mängupildi segamini. Neile, kes täna kohad ära täitsid, ei ole mingeid etteheited, ja kõik võitlesid nagu oskasid. Eriti võtan mütsi maha Kaspar Sepa ees, kes seni on saanud vähe minuteid, aga täna seisis kaitses väga hästi. Rapla tegi tänase mängu jõu ja kogemustega ära. Lõpuminutitel oli meil veel tegelikult isegi variante, aga paaril viskel õnnestumisest jäi puudu. Raplal kukkusid jälle rasked visked ja sellega oli mäng otsustatud,» sõnas Kandimaa. 

«Hendrik väänas täna hüppeliigest ja hetkel ei ole teada, kui tõsine tal see vigastus on. Balciunas jäi täna haiguse tõttu eemale ja Patrik Saal vabaneb järgmisel nädalal kooli poolt tingitud isolatsioonist. Vaatame, mis koosseisuga me järgmistele mängudele vastu saame minna,» kommenteeris Kandimaa täna puudu olnud mängijaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles