Rootsi suusatäht kehvast tulemusest: soovisin lihtsalt rajal surra

Karl-Joosep Küngas
Copy
Linn Svahn oli küll 10 km distantsi alguses konkurentsis, kuid langes sealt peagi kaugele esikohast.
Linn Svahn oli küll 10 km distantsi alguses konkurentsis, kuid langes sealt peagi kaugele esikohast. Foto: Gian Ehrenzeller/AP

Tänavu tõelise läbimurde teinud Linn Svahni jaoks on hooaja viimane vaatus kulgenud suure ebaõnnestumisena. Ajakirjanike ette saabunud sportlane ei hoidnud enda emotsioone ka tagasi.

Tänavu koguni kuus etapivõitu noppinud rootslanna soovis MK-sarja viimasel etapil Šveitsis MMi ebaõnnestumised korvata. Mäletatavasti jäi suurfavoriidina rajale läinud 21-aastane Svahn MMil koguni finaalist välja ja pidi leppima 11. kohaga.

Ka Engadini 10 km distants ei läinud rootslannal loodetud viisil. Ta jäi suhteliselt sõidu alguses peagrupist maha ning lõpuks kaotas võitnud Julia Stupakile enam kui pooleteise minutiga.

«Ma ei suutnud ühegi seltskonnaga sammu pidada. Isegi need, kes alguses peagrupist maha jäid, suutsid minust mööda sõita. Ma soovisin lihtsalt rajal surra,» selgitas suusatäht Rootsi meediale.

Svahn pani kõik oma energia rajale, sest seda näitas tema kohale jõudmine finišisse. Rootslanna kukkus kohe külili ning ei suutnud sealt enam tõusta. «Ma lihtsalt ei suutnud enam tõusta, olin nõnda väsinud. Ma ei oleks uskunud, et võin nõnda kõvasti ära kukkuda,» selgitas Svahn, kes lamas finišialas koos koondisekaaslase Maja Dahlqvist.

Mullu vähem etappe võitnud, kuid sprindi arvestuses võitjaks kroonitud rootslanna pidi tänavu leppima samas arvestuses kolmanda kohaga. Väikse kristallgloobuse võitis endale Annamarija Lampic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles