Kahevõistluses maailma tippu kuuluv Ilves kodus suusahüppajatele ikkagi vastu ei saanud

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Philipp Guelland/Epa/Scanpix

Sel nädalavahetusel selgitati Eesti meistrid suusahüpetes ning et võistlus vähe põnevam oleks, läks kaarte segama ka kahevõistluses maailma tippu kuuluv Kristjan Ilves. 

Kõige kirkamat medalit Ilves siiski ei teeninud, kuid päris tühjade pihkudega ta ka ei jäänud. Nimelt kandus Ilves vastavalt 95 ja 94 meetri kaugusele, mis andsid talle kokkuvõttes pronksmedalit väärt 244 punkti. 

Esimesena jäi poodiumilt välja mullu tippspordiga lõpparve teinud Martti Nõmme (hüpped 86,5 ja 85,5, punkte 207). Veel aktiivselt suusahüpetega tegelevad Kevin Maltsev ja Artti Aigro ennast siiski Ilvesel hirmutada ei lasknud.

Seljahädaga kipus olev Maltsev kandus tornist vastavalt 96,5 ja 95 meetri kaugusele ning teenis 251 punktiga hõbeda. «Kuna selg on poolvigane, annab pidevalt tunda, siis sellepärast olen ka mingil määral tõmmanud endal jõusaalitrenne vähemaks. Olen enam-vähem ainult hüppamist teinud,» lausus ta ETV spordiuudistele.

Aigrole tõid Eesti meistritiitlit 101- ja 96-meetrised õhulennud, mis andsid kokku 260 punkti. «Hüpped olid üsna stabiilsed,» ütles Aigro. «Kõikumist ei olnud ja kehas on selline värskus, mis laseb hüppemäel vabalt enda sooritust teha. Pinget oli tegelikult koduvõistlusel päris palju, aga see oli äkki isegi niiöelda pluss.»

Naiste konkurentsis ei pakkunud keegi konkurentsi Annemarii Bendile, kes kandus 90 meetri mäel vastavat 66 ja 68 meetri kaugusele. 

Juba pühapäeval on võimalik Kristjan Ilvesele kaela saada kirkam medal, sest siis selgitatakse paremaid kahevõistluses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles