Naiste suusahooaeg lõppes ootuspäraselt ehk norralanna triumfiga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Heidi Weng finišeerimas.
Heidi Weng finišeerimas. Foto: Gian Ehrenzeller/AP/Scanpix

Šveitsis Engadinis tõmmati joon alla naiste murdmaasuusatamisele tänavusele MK-hooajale. 30 km vabatehnika jälitussõidus triumfeeris teisena rajale pääsenud Heidi Weng. 

Võit ei tulnud Wengile aga kergelt, sest ta pidas distantsi teisel poolel tulise duelli maha rootslanna Ebba Andersoniga. Lõpuks jäi norralanna peale 4,5 sekundiga.

Kolmandana tuli üle finišijoone eilne võidunaine ning täna esimesena rajale pääsenud venelanna Julia Stupak (+33,7), kes suutis lõpuheitluses edestada tänavust MK-sarja üldvõitjat Jessie Digginsit (37,3). 

Naiste sõidu esikümme.
Naiste sõidu esikümme. Foto: FIS

Oberstdorfi MMil neli kuldmedalit ning ühes sellega ka taas suusakuninganna tiitli teeninud Therese Johaug sel nädalavahetusel randmeprobleemide tõttu ei startinud.

MK-sarja üldvõitjaks krooniti tänavu 1347 punktiga Diggins, kellest sai esimene ameeriklanna, kes seda suutnud. Poodiumile on USA naissuusatajad siiski MK-sarjas varem hooaja kokkuvõttes jõudnud: 2017-18 hooajal oli Diggins teine, 2012-13 hooajal oli Kikkan Randall kolmas. 

Meeste konkurentsis oli ameeriklastel MK-sarja üldvõitja juba varasemast ette näidata. Selle tembuga sai hooajal 1981-82 hakkama Bill Koch.

Digginsile (1347) järgnesid MK-sarja üldarvestuses Stupak (1079) ja Andersson (1011). Parim norralanna oli tänavu kokkuvõttes üheksandaks jäänud Johaug, ent sellel on ka oma põhjus. Nimelt loobus Norra koondis hooaja esimeses pooles koroonaviiruse ohu tõttu paljudest MK-etappidest ning keskendus täielikult Oberstdorfi MMile. 

See otsus tasus ennast ära, et sest Norra suusatajad noppisid meeste arvestuses viis kuldmedalit kuuest. Naiste konkurentsis tuli neil leppida «kõigest» nelja MM-tiitliga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles