Vorm on ajutine, klass igavene: Tanel Leok teenis Itaalias kõrge koha

Postimees Sport
Copy
Tanel Leok.
Tanel Leok. Foto: press@msport

Mantova krossirajal toimus Itaalia lahtiste motokrossimeistrivõistluste viimane etapp. MM-karjääri lõpetanud Tanel Leok (Husqvarna) näitas, et on endiselt väga heas vormis, teenides MX1-klassi tugevas konkurentsis viienda koha.

MX1 klassi kvalifikatsioonis seitsmendat ringiaega näidanud Tanel Leok tegi sõidus hea stardi ja esimeste ringide järel tõusis ta koguni neljandale kohale. Seljataga oli tal Beta tehasemeeskonna sõitja Jeremy van Horebeek (Belgia), kes peagi ka Tanelist mööda pääses, seisab pressiteates. 

Vaatamata vähesele treeningule suutis Leok terve sõidu jooksul väga head tempot hoida ning viimastel ringidel püüdis ta kinni neljandal kohal sõitnud Aelssandro Lupino (Itaalia, KTM). Möödasõitu siiski Leok üritada enam ei jõudnud ja finišis oli ta viies.

Stardi järel läks liidriks Ivo Montichelli (Itaalia, Kawasaki), kuid varsti möödus temast meeskonnakaaslane Romain Febvre (Prantsusmaa, Kwasaki), kes sõidu lõpuks ka võitis. Tugeva sõiduga tõusis teiseks van Horebeek ja kolmas oli Montichelli.

Avaringi järel esi-20 piiril olnud Andero Lusbo (Husqvarna) lõpetas sõidu 14. kohal ja Indrek Mägi (Kawasaki) 19. kohal.

Sarja kokkuvõttes tuli Itaalia meistriks 235 punktiga Febvre, teiseks jäi 220 silmaga Glenn Coldenhoff (Holland, Yamaha) ja kolmandaks van Horebeek (220). Ainult viimasel etapil osalenud Tanel Leok oli 60 punktiga 15.

MX2-klassi Itaalia meistriks krooniti 340 punktiga Nicholas Lapucci. Teise koha sai Tim Edberg (200) ja kolmanda koha Jago Geerts (175). Ainsa eestlasena kaasa löönud Martin Michelis (KTM) oli 19 punktiga 44. 

Võistluspäeva lõpetas superfinaal, kus starti pääsesid MX1- ja MX2-klasside 20 parimat. Kuna MX2-klassi sõitjad said enne stardikohta valida, polnud Leoki stardikoht sõiduks just kõige parem. See andis ka alguses tunda.

Tanel jäi päris rivi lõppu ja teda ootas ees kõva töö, et kohti parandada. Head kiirust näidates hakkas Leok tõusma ja sõidu lõpuks õnnestus tal noppida 13. koht. MX1-klassi meestest oli ta seitsmes.

Febvre võttis kindla võidu, van Horebeek tõusis lõpuks teiseks ja Montichelli kolmandaks. Lusbo lõpetas sõidu 24. kohal ja Mägi 28. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles