Spordi lühiuudised

Postimees Sport
Copy
Eerik Haamer.
Eerik Haamer. Foto: Madis Veltman / Postimees

USA ­üliõpilasmeistrivõistlustel Fayetteville’is sündis ilus tulemus ka teivashüppes, kui Eerik Haamer (Lõuna-Dakota ülikool, pildil) parandas U23-vanuseklassi Eesti rekordit ning tõusis kõigi aegade edetabelis teiseks.

20-aastane Haamer viis isikliku rekordi 5.45 pealt 5.60-le. Ta ründas ka kõrgust 5.70, ent see jäi siiski alistamata. Sisetingimustes on kõrgemale hüpanud ainult Valeri Bukrejev, kes 1995. aastal ületas 5.65. Haamer möödus aga Erki Noolest, kes on jagu saanud 5.50st. Välitingimustes on Eesti absoluutne rekord 5.86, mis kuulub samuti Bukrejevile ja pärineb aastast 1995. Eestlastest osales meistrivõistlustel kaugushüppes Lishanna Ilves, kes sai 6.14ga 16. koha. Kristo Simulask sai mitmevõistluses kõrgushüppes nulli ja katkestas.

Koroona lükkas poolfinaali edasi

Võrkpalli Credit24 Eesti meistriliiga eilne poolfinaalkohtumine Tallinna Selveri ja Saaremaa VK vahel lükkus ühe Selveri mängija positiivse koroonaproovi tõttu edasi. Ühtlasi peab kogu Selveri meeskond jääma karantiini. Meeskonnad leppisid kokku uued mänguajad, milleks on 24. ning vajadusel 26. märts. Selver juhib poolfinaalseeriat mängudega 2:1.

Teatesõidud ei toonud Eestile rõõmu

Laskesuusatamise MK-sarja hooaja eelviimasel, Tšehhis toimunud Nove Mesto etapil peeti eile kaks teatevõistlust. Esmalt toimus 4 x 6 km segateatesõit, mille võitsid sama distantsi valitsevad maailmameistrid norralased. Norra kvartett ­koosseisus Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Røiseland, Tarjei Bø ja Johannes Thingnes Bø eksis kaheksa tiiru peale vaid ­neljal lasul ning edestas teisi ­mäekõrguse ülekaaluga. Teisena tuli üle finišijoone Itaalia (0+10; +1.08,7) ning kolmandana Rootsi (0+10; +1.22,7). Eesti kvartett (Regina Oja, Kadri Lehtla, Robert Heldna ja Kristo Siimer) sai liidritelt ringiga sisse, mistõttu ankrumees Siimer rajale ei pääsenudki. Lõppkohaks märgiti Eestile 25 võistkonna konkurentsis 21. Paarissegateates võidutses Rootsi (Linn Persson, Sebastian Samuelsson), kes vajas ­tiirudes seitset varupadrunit. Norra ­lõpetas võistluse teisena (0+6; +1,5) ning USA kolmandana (0+7; +26,1). Eesti duo Johanna Talihärm – Rene Zahkna lõpetas 15. kohal (1+13; +2.00,9), kokku osales 26 võistkonda.

Paide alustas võidukalt

Eesti jalgpalli meistrivõistlustel peeti nädalavahetusel kolm esimese vooru mängu. Paide Linnameeskond alistas koduplatsil 5:1 Narva Transi, FCI Levadia käis 5:0 üle uustulnukast Pärnu Vaprusest ning Viljandi Tulevik teenis võõrsil 3:2 võidu Kuressaare üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles