Hamilton on uue Mercedese vormeli pärast mures: me ei ole piisavalt kiired

Christopher Krutto
Copy
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

Möödunud nädalavahetusel toimus Bahreinis kolm päeva kestnud vormel 1 sarja talvine testimine. Suureks jututeemaks oli viimastel aastatel kuninglikku võidusõidusarja valitsenud Mercedese kiirus.

Mercedese jaoks kulges testimine üle kivide ja kändude. Avapäeva hommikul õnnestus Valtteri Bottasel käigukastiprobleemide tõttu saada kirja vaid kuus ringi. Teisel ja kolmandal päeval suutis Hamilton teha piruetid, mis samuti raja peal kasutatavat aega röövisid.

Pühapäeva õhtul küsiti intervjuus valitsevalt maailmameistrilt Lewis Hamiltonilt, et mis saab hooaja alguses tiimil kõige suuremaks raskuseks.

«Ilmselt kõik. Ma ei ütleks tingimata nende kohta raskused, aga mei ei ole piisavalt kiired. Selline mulje jääb terve ringi peale. Pole ühte kohta, kus oleksime teistest rohkem raskustes,» seletas Hamilton.

«Olen tänulik, et see sai läbi, sest ma ei ole kunagi olnud eriline testimise fänn. Mulle meeldib võistelda, aga samas oleks rohkem päevi ära kulunud. See on ilmselt ainuke kord, kui ma oleks palunud rohkemaid päevi. Aga jah, palju tööd ootab meid ees ja saab olema raske,» lisas britt.

Mercededse rajaäärsete inseneride juht Andrew Shovlin seletas, miks Mercedes nii mures on pärast testimist. Nimelt pidi nende pikaajaline tempo Red Bullist halvem. «Meil oli järjekordne päev koos hea vastupidavusega, kus saime terve päeva plaani ära teha,» rääkis Shovlin pühapäeval.

«Valtteri tegi hommikul pika sõidu seadistusega tööd ja Lewis tegi pärastlõunal pika sõidu ja kvalifikatsioonitempoga tööd. Tegime mõned edusammud kõrgema kütusekoguse juures auto tasakaaluga ja masin oli ettearvatavam. Samas näeme viimaste päevade andmetest, et võistlustempos ei ole me Red Bulliga sama kiired,» seletas Shovlin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles