Tehva: meil puudusid faktid otsuste tegemiseks. Jalgpalliliidu peasekretär väidab vastupidist (8)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Nõmme Kalju president Kuno Tehva.
Nõmme Kalju president Kuno Tehva. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Nõmme Kalju president rääkis ETV spordiuudistes, et neil puudusid faktid uurimiste algatamiseks. Saate külaliseks olnud jalgpalliliidu peasekretär kinnitas vastupidist.

Selleks, et inimese kohta teha otsuseid või algatada politseis uurimine, on vaja fakte. Seda meil ei olnud. Need on konkreetsed asjad, mitte mingid kuulujutud, need ei ole faktid,» selgitas Tehva.

Olukorda oli kutsutud kommenteerima ka Eesti jalgpalliliidu peasekretär Anne Rei, kes kinnitas, et neile on laekunud kirju paarikümne ringis ja paar nendest viitavad otseselt Getulio Aurelio Fredo usalduse kuritarvitamisele. «Need kõik ei puuduta alaealisi,» kinnitas Rei.

Kui Tehva kinnitas, et neil puudusid faktid millegi algatamiseks, siis Rei rääkis vastupidist. «Täna on meil reaalselt laual kaks juhtumit, kus me teame, et kannatanu on pöördunud klubi poole. Täna näeme, et treener vallandati klubist alles eelmisel nädalal,» jätkas Rei.

Samuti puudutati taaskord 2014. aastal toimunud olukorda, kus Getulio kohta esitati politseisse avaldus, kuid toona ei leitud piisavalt tõendeid kuriteo väljaselgitamiseks. Rei kinnitas, et see jalgpalliliitu kunagi ei jõudnud, kuna vastasel juhul oleks algatatud 2014. aastal ka distsiplinaarasi.

Jalgpalliliidus on nii treeneri kui ka Nõmme Kalju osas alustatud distsiplinaarasi. Kui esimese osas proovib jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjon selgusele jõuda sel nädalal, siis klubi osas ei osanud Rei veel täpset kuupäeva anda.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles