Konkurendid Nõmme Kalju skandaalist: leevendavaid asjaolusid on raske leida

Karl Mihkel Eller
Copy
Premium liigade klubid on üksmeelel – treener Getulio Aurelio Fredo (pildil) suhet alaealise sportlasega ei saa tolereerida.
Premium liigade klubid on üksmeelel – treener Getulio Aurelio Fredo (pildil) suhet alaealise sportlasega ei saa tolereerida. Foto: Madis Veltman

Postimees võttis ühendust mitme meistriliiga jalgpalliklubi esindajaga ning kõik nad mõistsid treener Getulio Aurelio Fredo ja Nõmme Kalju ümber lahvatanud ­skandaali hukka.

«Appi ei ole vaja võtta talupojamõistust, moraalinorme ega eetikakoodeksit. Terve mõistusega inimene näeb neid asju ainult ühte moodi,» kõlas ühe Premium Liiga klubi esindaja arvamus möödunud kolmapäeval puhkenud skandaalist, kus endine jalgpallur Mia Belle Trisna tunnistas, et tema treener Fredo ­võttis temalt 14-aastaselt süütuse.

Trisna kuulus tol ajal Tallinna FC Flora naiskonda ning klubi nüüdne president Pelle Pohlak on ligi nädala jooksul lahti rullunud sündmuste käiku jälginud kurva pilguga. «Mina ei näe siin ühtegi leevendavat asjaolu,» oli Pohlak resoluutne. Tema hinnangul peab treeneri, treenitava ja lapsevanema suhe olema üles ehitatud usaldusele. «Väga kurb on näha, et sellist situatsiooni on ära kasutatud,» nentis Pohlak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles