QPR otsustas ühiselt Terry kätt mitte suruda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Terry (vasakul) ja Anton Ferdinand eilses karikamängus.
John Terry (vasakul) ja Anton Ferdinand eilses karikamängus. Foto: AFP/SCANPIX

Eilses Queens Park Rangersi ja Chelsea vahelises Inglise karikamängus jäeti ära meeskondade tavapärane mängueelne käesurumine. Nagu nüüd on selgunud, oli QPRi meeskonna ühine soov vastaste kaptenile John Terryle kätt mitte anda.

Novembrikuises liigamängus puhkenud rassismiskandaali järel otsustasid QPRi mängijad reedeõhtusel koosolekul, et toetavad ühiselt oma meeskonnakaaslast Anton Ferdinandi ega suru Terryl kätt. Inglismaa jalgpalliliit jäi sellise otsusega nõusse.

«Nad tahtsid näidata toetust oma kaaslasele ja lõpuks otsustati, et targem on kogu kätlemise ümber keerlev probleem üldse kõrvale jätta,» ütles QPRi peatreener Mark Hughes. Chelsea peatreener Andre Villas-Boas leidis samuti, et tegu oli igati õige. «Paljud ootasid, mis käesurumisel juhtuma hakkab. See oleks võinud publiku edasist käitumist olulisel määral mõjutada,» sõnas Villas-Boas. «Loobumine oli seega mõistlik.»

Hughes kinnitas lisaks, et Ferdinandile saadeti mängu eelõhtul tõepoolest posti teel kuul ja tapmisähvardus. «Jah, ümbrikus oli tõepoolest õhupüssi kuul või midagi sarnast. Andsime selle otse politsei kätte ja las nemad uurivad asja.»

Kohtumine ise möödus suuremate vahejuhtumiteta, ehkki vilemees Mike Dean pidi korra mängu peatama ja paluma turvajatel hoiatada fänni, kes Chelsea kaitsjat Ashely Cole’i palliga viskas. Samuti oli turvameestel tegemist mehega, kes ronis tribüüni katuse alla telekaamerate juurde ja üritas sealt Terry vastu suunatud laulu üles võtta. Staadionil ega selle ümbruses aga mitte kedagi vahistada ei tulnud.

Chelsea võitis mängu Juan Mata penaltist 1:0 ja pääses karikasarja järgmisesse ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles