Vabavõitlejad peavad koroonapiirangute tõttu istuma käed rüpes

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Neljapäevast rakendunud koroonapiirangute tingimustes saavad tavapärasel viisil edasi treenida need sportlased, kes on alaliitude poolt riigile koondise kandidaatide nimekirjas üles antud. Kui suurem osa tippsportlasi on saanud nõnda oma tavategevusega jätkata, siis siinsed vabavõitlejad on jäänud olukorras süsteemi hammasrataste vahele. 

Kuigi Eesti vabavõitlejad on tiitlivõistlusteltki toonud mitmeid medaleid, ei tohi nad praeguses olukorras treenida, kuna Eesti Sportliku Vabavõitluse Liit ei oma ametlikult alaliidu staatust.

«Juriidiliselt ongi niimoodi, et me oleme spordialaliit, mis Eesti Vabariigi silmis ei ole tegelikult spordialaliit ja justnagu me ei tohiks trenni teha, aga sisulises mõttes sport, mis on samasugune, nagu kõik teised spordialad, on pandud piirangute alla sellepärast, et juriidiline konstruktsioon on selline, et me sinna kohta satume. Sisulist mõistmist süsteemi poolt olukorrale ei ole,» vahendab ERRi spordiportaal ala ühe tähtsama eestvedaja Ott Tõnissaare sõnu.

Lihtsamalt öeldes taandub asi sellele, et Eesti Sportliku Vabavõitluse Liit pole Eesti Olümpiakomitee liige. MMA rahvusvahelist alaliitu pole ülemaailmselt aktsepteeritud ja EOK peasekretär Siim Sukles lausus, et mure lahendamiseks nemad seetõttu praegu midagi teha ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles